Hopp til innhold

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!

Årets Opera ved fjorden-akademi kan skryte av hele 22 sangstudenter og 28 musikere i akademiorkesteret! På søndagens finalekonsert kan du se frem til å høre dem i toppform etter en uke med innstuderinger, ledet av et topplag lærere fra verdskjente operahus og symfoniorkester.

KJØP BILLETTER HER

FAVORITTARIER
Her blir det arier fra noen av verdens mest populære komponister og operaer som Carmen av Bizet, La rondine av Puccini, La traviata av Verdi og Flaggermusen av Strauss med sangere som Annika Beinnes, Ian Marcus Bjørsvik, Melissa Baug og Einar Stefánsson – alle lokale talenter sammen med andre nasjonale og utenlandske talenter.

MEKTIG MUSIKKDRAMA
Kveldens hovedinnslag er imidlertid høydepunkter fra Wagners Rhingullet som handler om den gangen gudene fikk bygget Valhall, og hvordan de betalte for arbeidet på uredelig vis. Maktens pris på bekostning av kjærlighet står i sentrum i denne fantasifulle sagaen der kjemper, dverger, rhindøtre, guder, halvguder og selveste urkvinnen Erda setter hverandre stevne.
Les mer om handlingen her

Med et godt grep om musikken, pensler Wagner ut toner i det store formatet. Her hører vi Rhinens mektige strømninger, fjelltoppens blendende panorama og det underjordiske mørke dyp. Samtidig veves rikt orkestrerte portretter av hver av de 14 rollene inn i det heftige musikkdramaet: Kjempene Fafner og Fasolts tunge steg og klumsete framferd, sjefguden Wotans tilsynelatende selvsikkerhet, ungdomsgudinnen Freias uskyldige vesen og den allvitende Erdas gåtefulle ord – for å nevne noe.

På rollelisten står Julie Sofie Storemyr, Sara Aasen, Christina Jønsi, Kristoffer Töyrä, Robert Skovly, Cecilia Lund Tomter, Melissa Baug, Jostein Fahre, Frida Lund-Larsen, Simon Thorbjørnsen, Eirik Krokfjord, Endre Dahl, Johann Dornwald og Viktor Shevchenko.

Her er det bare å glede seg!

På Oseana søndag 30. juni kl. 18

Siste nyheter

Hedvig Haugerud og Eivind Gullberg Jensen

Møt Hedvig Haugerud - ung sopran og understudy

Hvordan er det å være understudy til den kvinnelige hovedrollen Marietta? Hør Hedvig Haugerud fortelle mer om "drømmerollen" i De dødes by og synge den vakreste av ariene i operaen, Mariettas Lied.

Die tote Stadt

Kva skjer i De dødes by?

Gjer deg klar til eit trekantdrama utanom det vanlege! Den forelska og forvirra Paul står midt mellom to kvinner som ser heilt identiske ut: Den eine er hans avdøde kone Marie, den andre er den livsglade dansaren Marietta.

Robin hood nhb

Frå vedunderbarn til Hollywood-komponist

Som opptakt til norgespremieren på operaen De dødes by, kan du no bli litt betre kjend med musikken til Oscar-vinnaren Erich Wolfgang Korngold. Her er seks gylne eksempel.

Eivind Flesland web

Kunst og kultur i motgangstider

Vi treng eit styrka kulturliv som beredskap - dette vert eit tema på Arendalsuka, der eg skal snakka med politikarar om dei store spørsmåla. Er kultur på deira liste, eller berre noko me syslar med i medgongstider?