Hopp til innhold

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

Det er et par år siden operasjef Eivind Gullberg Jensen fortalte om sommerakademiet til sin mangeårige venn og sanger, Albert Dohmen fra Tyskland. De har jobbet sammen ved flere anledninger og hver gang de har snakket sammen har Eivind forsøkt å overtale Dohmen om å være med.

- Opera ved fjorden er et genialt konsept. Ikke minst det at MS Sunnhordland ligger til kai og at studentene kan bo og leve der mellom øvingene i Oseana.

Mesterlig måte
Bass-barytonen Albert Dohmen (lenke til biografi) foreslo å sette opp en Wagner-opera, og forteller at Gullberg Jensen først mente at det var helt umulig.

- Hvorfor ikke, sa jeg. Visst er det uvanlig, men for en som har spesialisert seg innen wagnersk sang i mer enn 40 år, så ønsket jeg å vise at selv unge stemmer, hvis de er rettledet av erfarne, kan synge Wagner-opera på en mesterlig måte.

Gullberg Jensen ble overbevist, og søndag er det klart for fremføring av høydepunkter fra Rhingullet med 14 unge sangere – noen av dem svært store talenter som kan komme til å bli de fremtidige Wagner-sangerne – noe som kanskje er det vanskeligste nivået å komme for en operasanger.

Musikalsk opplevelse
- Jeg ønsker å få bukt med fordommene om at Wagner-operaer kun må ha de store stemmene som skriker og bjeffer. Det er bare tull, sier Dohmen og mener at det er noe publikum selv vil kunne få oppleve på avslutningskonserten søndag.

- Og for sangerne selv er det veldig viktig å få være med på en slik musikalsk opplevelse – den første gangen de synger Wagner – for nettopp å kunne bli en av de fremtidige Wagner-sangerne.

Søndag 30. juni på Oseana kunst- og kultursenter ved Bjørnafjorden kan du selv høre studentene kaste seg ut i de store rollene i Rhingullet, blant andre selveste sjefguden Wotan, urkvinnen Erda og svartalven Alberich.

Siste nyheter

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!