Hopp til innhold

Sommerakademi i magiens tegn

- Vi slår skikkelig på stortromma når vi skal arrangere vårt sommerakademi Opera ved fjorden for fjerde gang, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Det blir rett og slett en magisk start på sommeren når både Rhingullet og Tryllefløyten skal fremføres på Oseana kunst og kultursenter i juni.

SMÅTT SENSASJONELT
Med dette åpner vi døren til et helt nytt kapittel i Opera ved fjorden.
- Det markerer rett og slett starten på en ny æra, der vi tøyer grensene for hva som er mulig å gjøre på et sommerakademi, forteller Gullberg Jensen.

Til å hjelpe sommerakademistene med det utfordrende Wagner-repertoaret har Bergen Nasjonale Opera fått med Bayreuth-sanger Albert Dohmen.

- Dette er en ære, og jeg vil si smått sensasjonelt å få med oss en ekte Bayreuth-sanger. Han kommer i tillegg til vårt allerede eminente team med vokallærere fra de foregående akademiene, med sopran og professor Solveig Kringlebotn i spissen.

SØKNADSPORTALEN ÅPEN til 31. JANUAR
Det er mulig for studenter å søke på plassene til sommerakademiet i 2024 frem til søknadsfristen, som er 31. januar. Klikk her for å lese mer om akademiet og hvordan man søker på hver av de fire student-kategoriene: Sangere, orkestermusikere, dirigenter og repetitører.

TO MAGISKE KONSERTER
Opera ved fjorden sommarakademi 2024 blir arrangert på Oseana kunst- og kultursenter sør for Bergen, lørdag 22. juni – søndag 30. juni. Avslutningen på sommerakademiet består av to ulike konserter, der høydepunkt fra Tryllefløyten av W.A. Mozart og Rhingullet av Wagner blir framført, i tillegg til studentenes favorittarier.

VIKTIG STØTTE FRA SAMARBEIDSPARTNERE
Det er de generøse bidragene fra flere private støttespillere som gjør det mulig for Bergen Nasjonale Opera å arrangere sommerakademiet Opera ved fjorden.

Våre støttespillerne er Grieg Foundation, Talent Norge, GC Rieber Fondene, Sparebankstiftelsen DnB og Sparebankstiftelsen SR-Bank.

Siste nyheter

OVF23 Akademiorkesteret

«Verdensmestere» til Os

Sommerakademiet Opera ved fjorden har et stjernelag, som både studentene og publikum får nyte godt av.

Den glade enke Foto Monika Kolstad

Ledig stilling som inspisient

Vil du jobbe med oss? Bergen Nasjonale Opera søker etter inspisient i fast 100 % stilling fra høsten 2024. Søknadsfrist 3. juni.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!