Hopp til innhold

Sommerakademi i magiens tegn

- Vi slår skikkelig på stortromma når vi skal arrangere vårt sommerakademi Opera ved fjorden for fjerde gang, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Det blir rett og slett en magisk start på sommeren når både Rhingullet og Tryllefløyten skal fremføres på Oseana kunst og kultursenter i juni.

SMÅTT SENSASJONELT
Med dette åpner vi døren til et helt nytt kapittel i Opera ved fjorden.
- Det markerer rett og slett starten på en ny æra, der vi tøyer grensene for hva som er mulig å gjøre på et sommerakademi, forteller Gullberg Jensen.

Til å hjelpe sommerakademistene med det utfordrende Wagner-repertoaret har Bergen Nasjonale Opera fått med Bayreuth-sanger Albert Dohmen.

- Dette er en ære, og jeg vil si smått sensasjonelt å få med oss en ekte Bayreuth-sanger. Han kommer i tillegg til vårt allerede eminente team med vokallærere fra de foregående akademiene, med sopran og professor Solveig Kringlebotn i spissen.

SØKNADSPORTALEN ÅPEN til 31. JANUAR
Det er mulig for studenter å søke på plassene til sommerakademiet i 2024 frem til søknadsfristen, som er 31. januar. Klikk her for å lese mer om akademiet og hvordan man søker på hver av de fire student-kategoriene: Sangere, orkestermusikere, dirigenter og repetitører.

TO MAGISKE KONSERTER
Opera ved fjorden sommarakademi 2024 blir arrangert på Oseana kunst- og kultursenter sør for Bergen, lørdag 22. juni – søndag 30. juni. Avslutningen på sommerakademiet består av to ulike konserter, der høydepunkt fra Tryllefløyten av W.A. Mozart og Rhingullet av Wagner blir framført, i tillegg til studentenes favorittarier.

VIKTIG STØTTE FRA SAMARBEIDSPARTNERE
Det er de generøse bidragene fra flere private støttespillere som gjør det mulig for Bergen Nasjonale Opera å arrangere sommerakademiet Opera ved fjorden.

Våre støttespillerne er Grieg Foundation, Talent Norge, GC Rieber Fondene, Sparebankstiftelsen DnB og Sparebankstiftelsen SR-Bank.

Siste nyheter

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten!

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!

Flaggermusen

Festen er i gang!

Både TV 2 og Bergens Tidende var på plass for å overvære pangstarten til Flaggermusen, hvor et topplag skandinaviske operasangere og skuespillere fra DNS møttes for å sparke i gang prøvene til den elleville operetten.

Eirik del Barco Soleglad i Flaggermusen

Fikk Publikumsprisen 2023

Eirik del Barco Soleglad, som du snart får oppleve i Flaggermusen, mottok i helgen Publikumsprisen 2023 av Bergen Teaterforening for sin rolletolkning i Diktatoren!