Hopp til innhold

Møt morgendagens operastjerner på Trippel Mozart

Møt morgendagens operastjerner på Trippel Mozart, 19. og 20. september på DNS!

Fem unge stjerneskudd er klare for å bergta publikum med høydepunkter fra de mest kjente Mozart-operaene: Annika Beinnes, Markus Bjørlykke, Mikael Horned, Jacob Abel og Eva Langeland Gjerde.

Felles for de fem er at de var deltakere på Bergen Nasjonale Operas sommerakademi Opera ved fjorden og var med å forføre et fullstappet Oseana. Nå fortsetter de på Den Nationale Scene med et utvalg av arier fra Figaros bryllup, Don Giovanni og Tryllefløyten – tre av Mozarts mest berømte operaer og alle sammen på listen over verdens mest spilte.

Sammen med pianist og kåsør Frode Skag Storheim kan vi garantere at du vil få en enestående musikalsk aften. Dette er sangere som vil komme til å sette sitt preg på fremtidens opera både i Norge og utlandet – så her er det bare å kjenne sin besøkelsestid.

Her får du vite litt mer om de fem:

Sopranen Annika Beinnes (22) er midt i en bachelorgrad ved Griegakademiet, og forrige studieår var hun på utveksling hos Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Annika har opptrådt på en rekke konserter helt siden 2015, og i regi av Bergen Nasjonale Opera har hun hatt to solokonserter: Opera på biblioteket (2019) og Afternoon Tea – med Mozart-arier (2020). Hun har i tillegg deltatt med Edvard Grieg Kor, Bergen Filharmoniske Kor og Bergen Filharmoniske Orkester.

Tenoren Markus Bjørlykke (28) er nettopp ferdig med mastergraden i opera ved Operahøgskolen i Oslo. Under studiene har han hatt roller i flere operaproduksjoner, blant annet Carmen og Hoffmanns eventyr, i tillegg til operaer av Verdi, Rossini og Monteverdi. Under avslutningskonserten til Opera ved fjorden 2. juli fikk Markus tildelt et stipend på kr 100 000 av GC Rieber Fondene til videre utvikling av sitt talent.

Barytonen Mikael Horned (33) ble i fjor ferdig med sin bachelor ved Operahögskolan i Stockholm. Han var dessuten på utveksling til Operahøgskolen i Oslo. Det siste året har han jobbet som sanger på Drottningsholms Slottsteater og Kungliga Operan i Stockholm. Mikael hadde hovedrollen i enakteren Gianni Schicchi av Puccini under avslutningskonserten på Opera ved fjorden nå i sommer. Han har også sunget i operaer av Mozart, Händel, Tsjajkovskij og Verdi.

Bassen Jacob Abel (30) har de to siste årene vært solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett. Jacob startet sangerutdannelsen ved Musikkonservatoriet i Tromsø, og avsluttet den i 2020 med master fra Operahøgskolen i Oslo. Som solistpraktikant har han fått synge roller som Colline i La bohème og Don Basilio i Barberen i Sevilla.

Den lyriske sopranen Eva Langeland Gjerde (26) har en bachelor i utøvende klassisk sang fra Barratt Due musikkinstitutt. I juni 2022 fullførte hun mastergraden ved Operahøgskolen i Oslo. Hun var også deltaker på Opera ved fjorden både i år og i fjor. I januar 2023 gjør hun sin profesjonelle debut på Den Norske Opera & Ballett i Elektra av Strauss, i rollen som Die fünfte Magd.

Siste nyheter

Per Boye Hansen umelecky reditel Opery ND foto Hana Smejkalova

- Det 20. århundrets Mozart

- Katja Kabanova er som en vellykket Ibsen-oppsetning, forteller tidligere festspilldirektør og operasjef Per Boye Hansen. Samtidig hyller han komponisten som en av de største.

Stian Økland og Martina Starr-Lassen

Kjærlighetsdrama på ni minutter

Lukk øynene – og steng hverdagen ute en liten stund: Operapedagogene Martina og Stian gir deg historien om Katja Kabanova som podcast!

Leos Janacek

Korguten som vart operakomponist

Som 11-åring må Leoš forlate familien for å bli korgut. Og som godt moden mann møter han si mykje yngre «muse», som inspirerer han til å skrive Katja Kabanova.