Hopp til innhold

Møt morgendagens operastjerner på Trippel Mozart

Møt morgendagens operastjerner på Trippel Mozart, 19. og 20. september på DNS!

Fem unge stjerneskudd er klare for å bergta publikum med høydepunkter fra de mest kjente Mozart-operaene: Annika Beinnes, Markus Bjørlykke, Mikael Horned, Jacob Abel og Eva Langeland Gjerde.

Felles for de fem er at de var deltakere på Bergen Nasjonale Operas sommerakademi Opera ved fjorden og var med å forføre et fullstappet Oseana. Nå fortsetter de på Den Nationale Scene med et utvalg av arier fra Figaros bryllup, Don Giovanni og Tryllefløyten – tre av Mozarts mest berømte operaer og alle sammen på listen over verdens mest spilte.

Sammen med pianist og kåsør Frode Skag Storheim kan vi garantere at du vil få en enestående musikalsk aften. Dette er sangere som vil komme til å sette sitt preg på fremtidens opera både i Norge og utlandet – så her er det bare å kjenne sin besøkelsestid.

Her får du vite litt mer om de fem:

Sopranen Annika Beinnes (22) er midt i en bachelorgrad ved Griegakademiet, og forrige studieår var hun på utveksling hos Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Annika har opptrådt på en rekke konserter helt siden 2015, og i regi av Bergen Nasjonale Opera har hun hatt to solokonserter: Opera på biblioteket (2019) og Afternoon Tea – med Mozart-arier (2020). Hun har i tillegg deltatt med Edvard Grieg Kor, Bergen Filharmoniske Kor og Bergen Filharmoniske Orkester.

Tenoren Markus Bjørlykke (28) er nettopp ferdig med mastergraden i opera ved Operahøgskolen i Oslo. Under studiene har han hatt roller i flere operaproduksjoner, blant annet Carmen og Hoffmanns eventyr, i tillegg til operaer av Verdi, Rossini og Monteverdi. Under avslutningskonserten til Opera ved fjorden 2. juli fikk Markus tildelt et stipend på kr 100 000 av GC Rieber Fondene til videre utvikling av sitt talent.

Barytonen Mikael Horned (33) ble i fjor ferdig med sin bachelor ved Operahögskolan i Stockholm. Han var dessuten på utveksling til Operahøgskolen i Oslo. Det siste året har han jobbet som sanger på Drottningsholms Slottsteater og Kungliga Operan i Stockholm. Mikael hadde hovedrollen i enakteren Gianni Schicchi av Puccini under avslutningskonserten på Opera ved fjorden nå i sommer. Han har også sunget i operaer av Mozart, Händel, Tsjajkovskij og Verdi.

Bassen Jacob Abel (30) har de to siste årene vært solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett. Jacob startet sangerutdannelsen ved Musikkonservatoriet i Tromsø, og avsluttet den i 2020 med master fra Operahøgskolen i Oslo. Som solistpraktikant har han fått synge roller som Colline i La bohème og Don Basilio i Barberen i Sevilla.

Den lyriske sopranen Eva Langeland Gjerde (26) har en bachelor i utøvende klassisk sang fra Barratt Due musikkinstitutt. I juni 2022 fullførte hun mastergraden ved Operahøgskolen i Oslo. Hun var også deltaker på Opera ved fjorden både i år og i fjor. I januar 2023 gjør hun sin profesjonelle debut på Den Norske Opera & Ballett i Elektra av Strauss, i rollen som Die fünfte Magd.

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!