Hopp til innhold

Headhuntet til København i gjesterolle

Drama i kulissene: Mezzosopran Astrid Nordstad måtte avbryte prøvene på Tryllefløyten!

– Det er slik denne verden er, man må kunne bytte roller i hodet på et sekunds varsel, og være klar for noe helt annet i det neste øyeblikket. Astrid Nordstad

Mye skjer i karrieren til mezzosopranen Astrid Nordstad for tiden. For to uker siden mottok hun Norges største operastipend fra skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse. På søndag ankom hun Bergen og prøvene til Tryllefløyten av Mozart, og mandag morgen fikk hun en telefon fra Den Kongelige Opera i København, med forespørsel om hun kunne hoppe inn i en rolle der – samme kveld!

Det var ikke mange timene hun fikk på seg til å pakke og dra. Først måtte det sjekkes om det faktisk gikk et fly som ville ta henne til forestillingen i tide. Etter noen telefoner og god tur fra operasjef Eivind Gullberg Jensen, som snudde litt om på dagens prøver i Grieghallen, falt alt på plass. Hun fikk til og med tid til noen timer med innøving av rollen i Bergen.

2 ROLLER
På en og samme dag måtte Astrid altså spille to roller. I Bergen har hun rollen som 3. dame - en soldatene til Nattens dronning, som på mandagens prøve forelsket seg i prins Tamino. I København hoppet hun inn i rollen som en slem stesøster i Rossinis Askepott, eller La Cenerentola, som den heter på italiensk. Dette er en rolle hun kjenner godt fra Den Norske Opera & Ballett i 2019, noe som førte til denne siste-liten telefonen fra operaen i København.

Allerede dagen etterpå var Astrid tilbake i Bergen og prøvene til Tryllefløyten, med uforminsket energi, som en av de mest betrodde soldatene til Nattens dronning.

Les mer om Astrid Nordstad her

Foto: Astrid (til venstre) på prøvene i Grieghallen i dag tidlig, og i rollen som Tisbe i Askepott hos Den Norske Opera & Ballett (foto: Erik Berg)

Astrid Nordstad
Astrid Nordstad - foto Erik Berg

Siste nyheter

Eivind dirigerer festival

Ellevill allsang til Beethoven

Billie Eilish vs. Beethoven? Sjekk allsangen når 20 000 unge musikkelskere tar helt av på rockefestival i Nederland, dirigert av operasjef Eivind Gullberg Jensen!

F 01132 farge

Skrek i skogen – ble stjernesopran

Ausrine Stundyte har hovedrollen i Bergen Nasjonale Operas mektige hovedproduksjon denne høsten, Katja Kabanova av Leoš Janáček. Hør henne fortelle historien bak suksessen!

Opera ved fjorden sommerakademi 2023

Kom med gladnyheten på sommerakademiet!

Gjennom tildeling på til sammen 2,1 millioner kroner i årene 2024-26 sikrer Sparebankstiftelsen DNB langt på vei at Bergen Nasjonale Opera kan videreføre sommerakademiet Opera ved fjorden de neste tre årene!

Annika Beinnes som Adele på sommerakademiet Opera ved fjorden 2023

En sensasjonell debut

Våren 2024 debuterer Annika Beinnes som profesjonell operasanger ved Bergen Nasjonale Opera.

OVF23 dag3 foto Monika Kolstad 4

Se bilder og video

Høydepunkt fra Flaggermusen og hele akt 4 av La bohème er noe av det akademistene på Opera ved fjorden sommerakademi øver på før konsertene 29. juni og 1. juli.