Hopp til innhold

Headhuntet til København i gjesterolle

Drama i kulissene: Mezzosopran Astrid Nordstad måtte avbryte prøvene på Tryllefløyten!

– Det er slik denne verden er, man må kunne bytte roller i hodet på et sekunds varsel, og være klar for noe helt annet i det neste øyeblikket. Astrid Nordstad

Mye skjer i karrieren til mezzosopranen Astrid Nordstad for tiden. For to uker siden mottok hun Norges største operastipend fra skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse. På søndag ankom hun Bergen og prøvene til Tryllefløyten av Mozart, og mandag morgen fikk hun en telefon fra Den Kongelige Opera i København, med forespørsel om hun kunne hoppe inn i en rolle der – samme kveld!

Det var ikke mange timene hun fikk på seg til å pakke og dra. Først måtte det sjekkes om det faktisk gikk et fly som ville ta henne til forestillingen i tide. Etter noen telefoner og god tur fra operasjef Eivind Gullberg Jensen, som snudde litt om på dagens prøver i Grieghallen, falt alt på plass. Hun fikk til og med tid til noen timer med innøving av rollen i Bergen.

2 ROLLER
På en og samme dag måtte Astrid altså spille to roller. I Bergen har hun rollen som 3. dame - en soldatene til Nattens dronning, som på mandagens prøve forelsket seg i prins Tamino. I København hoppet hun inn i rollen som en slem stesøster i Rossinis Askepott, eller La Cenerentola, som den heter på italiensk. Dette er en rolle hun kjenner godt fra Den Norske Opera & Ballett i 2019, noe som førte til denne siste-liten telefonen fra operaen i København.

Allerede dagen etterpå var Astrid tilbake i Bergen og prøvene til Tryllefløyten, med uforminsket energi, som en av de mest betrodde soldatene til Nattens dronning.

Les mer om Astrid Nordstad her

Foto: Astrid (til venstre) på prøvene i Grieghallen i dag tidlig, og i rollen som Tisbe i Askepott hos Den Norske Opera & Ballett (foto: Erik Berg)

Astrid Nordstad
Astrid Nordstad - foto Erik Berg

Siste nyheter

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten.

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!