Hopp til innhold

Tor Erik Seime Pettersen

Tor Erik Seime Pettersen fra Fana studerte ved Griegakademiet i Bergen, Universitetet i Stavanger og Kungliga musikhögskolan i Stockholm, med pianistene Audun Kayser, Håkon Austbø og Staffan Scheja blant sine lærere. Han har flere ganger vært prisvinner i Ungdommens pianomesterskap.

Seime Pettersen opptrer jevnlig som solist og kammermusiker, og han er også en ettertraktet akkompagnatør, med jevnlige engasjementer for flere konservatorier, musikkskoler og orkestre i Norge. Han har opptrådt som solist med en rekke orkestre og korps, blant annet i Khatsjaturians klaverkonsert sammen med Bergen filharmoniske orkester, i Gershwin’s Rhapsody in Blue og i Griegs a-mollkonsert ved flere anledninger.

Som kammermusiker har han opptrådt over store deler av Europa og i USA, med konserter i bl.a. Spania, Italia, Frankrike, Belgia, Tyskland, Sverige, Finland, Tsjekkia, Estland, Litauen, Makedonia og Kosovo. Han har også i en årrekke hatt regelmessige opptredener ved blant annet Festspillene i Bergen, Grieg in Bergen Festival og Kirkefestspillene i Kristiansand.

For tiden jobber han som akkompagnatør, klaverlærer og frilans pianist i bergensregionen, blant annet med tilknytning til Griegakademiet og til musikklinjen ved Bergen private gymnas. En særlig interesse for de wienerklassiske komponistene og tidlig framføringspraksis har ført til at han også har tatt timer i hammerklaver, og han arbeider for tiden med et langsiktig fordypningsprosjekt i Mozarts og Beethovens samtlige klaversonater.


Medvirket på

Opera Bobler Lady Sea Term
Spilleperiode: 07/09

Opera på Fedje 2019 (UTSOLGT)

Vår populære opera- og krabbefest på Fedje er nå utsolgt. Det er fortsatt mulig å melde seg på korsang.

Les mer Overstått forestilling