Hopp til innhold

Peter Lodahl

Den lyriske tenoren Peter Lodahl kommer fra Det Kongelige Teater i København for å spille sjarmøren Danilo i Den glade enke 2.0 våren 2022.

Den danske tenoren Peter Lodahl er uddannet på Det Kongelige Musikkonservatorium i Århus og på Operaakademiet i København.

Han startet sin solistkarriere ved Operaen i Kiel, hvor hans første roller bl.a. var Don Ottavio i Don Giovanni, Percy i Anna Bolena og Cassio i Otello. Deretter utvidet han sitt repertoar på Komische Oper i Berlin, hvor han sang ledende roller som Rodolfo i La bohème, Tamino i Tryllefløyten, Almaviva i Barberen i Sevilla og Renaud i  Glucks Armide.

Lodahl har siden 2009 vært tilknyttet Det Kongelige Teater i København. Han har også gjestet flere av verdens ledende operahus og konsertsaler, som Festspielhaus Salzburg, Concertgebouw i Amsterdam, Hamburgische Staatsoper, La Monnaie i Brussel og Teatro Real Madrid.

Siden høsten 2019 er Peter Lodahl også musikksjef for symfoniorkesteret Copenhagen Phil, etter tre år som festivaldirektør for CPH Opera Festival. Fra høsten 2021 synger Peter Lodahl rollen som Danilo når Det Kongelige Teater i København har premiere på Den glade enke 2.0 i regi av Kasper Holten. Og våren 2022 kommer han til Bergen for å synge samme rolle her.

Juni 2021

Medvirket på

Operettekonsert på DNS
Spilleperiode: 18-18/11

Operettekonsert på DNS

Slagerparade! Finn frem champagnen! Friske melodier og operette med smell i fra scenekanten på DNS.

Les mer Overstått forestilling
Plakat DGE forsiden BNO
Spilleperiode: 01/04-01/04

Den glade enke 2.0

Romantiske forviklinger og frekk satire er i vente når Bergen og København omfavner hverandre i en helt ny vri på Lehárs legendariske operette.

Les mer Overstått forestilling