Hopp til innhold

Peter Lodahl

Den lyriske tenoren Peter Lodahl gjester Bergen to ganger denne sesongen: I november synger han operette-hits på Den Nationale Scene og Bekkjarvik, og i mars 2022 spiller han sjarmøren Danilo i Den glade enke 2.0.

Den danske tenoren Peter Lodahl er utdannet på Det Kongelige Musikkonservatorium i Århus og på Operaakademiet i København.

Han startet sin solistkarriere ved Operaen i Kiel, hvor hans første roller bl.a. var Don Ottavio i Don Giovanni, Percy i Anna Bolena og Cassio i Otello. Deretter utvidet han sitt repertoar på Komische Oper i Berlin, hvor han sang ledende roller som Rodolfo i La bohème, Tamino i Tryllefløyten, Almaviva i Barberen i Sevilla og Renaud i  Glucks Armide.

I 2009 ble Lodahl tilknyttet Det Kongelige Teater i København. Han har også gjestet flere av verdens ledende operahus og konsertsaler, som Festspielhaus Salzburg, Concertgebouw i Amsterdam, Hamburgische Staatsoper, La Monnaie i Brussel og Teatro Real Madrid.

Siden høsten 2019 er Peter Lodahl også musikksjef for symfoniorkesteret Copenhagen Phil, etter tre år som festivaldirektør for CPH Opera Festival. Fra høsten 2021 synger Peter Lodahl rollen som Danilo når Det Kongelige Teater i København har premiere på Den glade enke 2.0 i regi av Kasper Holten. Og våren 2022 kommer han til Bergen for å synge samme rolle her.

Juni 2021

Medvirket på

Operettekonsert DNS 2021
Spilleperiode: 18-18/11

Operettekonsert på DNS

Slagerparade! Finn frem champagnen! Friske melodier og operette med smell i fra scenekanten på Den Nationale Scene.

Les mer Overstått forestilling
Plakat DGE forsiden BNO
Spilleperiode: 01/04-01/04

Den glade enke 2.0

- Det her er sindssykt morsomt, skriver Politikens anmelder etter premieren på vår samproduksjon med Det Kongelige Teater i København. I mars blir det romantiske forviklinger og kompromissløs satire når Lehárs legendariske operette flytter inn i Grieghallen i en ny og frekk versjon.

Les mer Overstått forestilling