Hopp til innhold

Malin Byström

Hun har tolket store tittelroller som Salome, Jenůfa og Tosca. Nå kommer Malin Byström til Bergen for å rolledebutere som Rusalka.

Den svenske sopranen Malin Byström er utdannet ved Operahögskolan i Stockholm, og ble i 2018 utnevnt til Årets kvinnelige sanger under International Opera Awards.

Hun har sunget en rekke store roller ved anerkjente operahus, bl.a. Donna Anna i Mozarts Don Giovanni både ved Royal Opera House i London, i Salzburg og ved The Metropolitan i New York, og Puccinis Tosca ved Oper Frankfurt (2018-19). I 2017 rolledebuterte hun som Salome av Richard Strauss på De National Opera i Amsterdam sammen med Concertgebouw-orkesteret der, og året etter også The Royal Opera House, Covent Garden. I september 2022 skal hun tilbake til The Royal Opera House som Salome, før hun synger Tosca i november og desember samme sted.

Ved The Metropolitan Opera i New York har hun også sunget roller som Donna Elvira i Mozarts Don Giovanni, Marguerite i Gounods Faust og tittelrollen i Arabella av Richard Strauss. Ved San Francisco Opera sang hun tittelrollen som Jenůfa i 2016, før hun tok med seg denne rollen hjem til Kungliga Operan i Stockholm året etter.

På Edinburgh International Festival i august (2022) skal hun synge Salome i konsertversjonen sammen med Bergen Filharmoniske Orkester, under ledelse av Edward Gardner.

Oppdatert april 2022

Hør Malin Byström som Tosca i arien "Vissi d'arte" fra Kungliga Operan i Stockholm (2021):

Medvirket på

RUSALKA
Spilleperiode: 29-29/10

AVLYST / Rusalka 2021

Streiken i kultursektoren har resultert i at vi må avlyse alle forestillingene av Rusalka, som skulle stått på scenen 23., 25., 27. og 29. oktober i Grieghallen. Rusalka settes opp igjen i mars 2023.

Les mer Overstått forestilling