Hopp til innhold

Malin Byström

Hun har tolket store tittelroller som Salome, Jenůfa og Tosca. Nå kommer Malin Byström til Bergen for å rolledebutere som Rusalka.

Den svenske sopranen Malin Byström er utdannet ved Operahögskolan i Stockholm, og ble i 2018 utnevnt til Årets kvinnelige sanger under International Opera Awards.

Hun har sunget en rekke store roller ved anerkjente operahus, bl.a. Donna Anna i Mozarts Don Giovanni både ved Royal Opera House i London, i Salzburg og ved The Metropolitan i New York, og Puccinis Tosca ved Oper Frankfurt (2018-19). I 2017 rolledebuterte hun som Salome av Richard Strauss på De National Opera i Amsterdam sammen med Concertgebouw-orkesteret der, og året etter også The Royal Opera House, Covent Garden.

Ved The Metropolitan Opera i New York har hun også sunget roller som Donna Elvira i Mozarts Don Giovanni, Marguerite i Gounods Faust og tittelrollen i Arabella av Richard Strauss. Ved San Francisco Opera sang hun tittelrollen som Jenůfa i 2016, før hun tok med seg denne rollen hjem til Kungliga Operan i Stockholm året etter.

På Edinburgh International Festival i august 2022 sang hun Salome i konsertversjonen sammen med Bergen Filharmoniske Orkester, under ledelse av Edward Gardner. I september vendte hun tilbake til The Royal Opera House som Salome, før hun sang Tosca i november og desember samme sted.

Rett før hun kommer til Bergen i mars 2023 står enda to store operahus på plakaten, når hun besøker både Wiener Staatsoper i gjensyn med rollen som Salome og Kungliga operan i i rollen som Tosca.

Oppdatert februar 2023

Hør Malin Byström som Tosca i arien "Vissi d'arte" fra Kungliga Operan i Stockholm (2021):

Relaterte nyheter