Hopp til innhold

Ludvig Lindström

Bass-barytonen Ludvig Lundström synger både 1. prest og 2. soldat når Tryllefløyten har premiere i Grieghallen november 2022.

Ludvig Lindström var solistpraktikant i Nasjonaloperaen sesongen 2016/17, hvor han sang Yamadori i Madama Butterfly, Moralès i Carmen og En lege i Pelléas og Mélisande. Han var en ung elitesvømmer i Umeå da hans sangtalent tilfeldigvis ble oppdaget av en operasanger i hjembyen. Karrieren tok da en vending med musikkstudier i Göteborg og videre til Operaakademiet i København.

Han debuterte på Den Kongelige Opera i 2006 som Vægter i Carl Nielsens Maskarade. Deretter fulgte Kommandanten i Don Giovanni på samme scene, hvor han senere har hatt flere engasjementer. Hans mest kjente roller er tittelrollen i Figaros bryllup, Sendebud fra åndeverdenen i Strauss' Frau ohne Schatten og Zebul i Händels Jephtha. For sistnevnte rolle fikk han den danske kritikerprisen Reumerts talentpris. Internasjonalt har han blant annet sunget på Staatsoper Berlin og Musikfestspiele Potsdam. Han har også sunget Sciarrone i Tosca og Novisens venn i Billy Budd ved Nasjonaloperaen.

Lindström har også medvirket i filmversjonen av Don Giovanni (regi: Kasper Holten), en film som har vært vist på filmfestivaler over hele verden. I tillegg til operarepertoar har han vært solist med skandinaviske orkestre innenfor det klassiske konsertrepertoaret og samtidsmusikk.

I august i år (2022) sang han Lodovico i Verdis opera Otello på OscarsborgOperaen.

Etter å ha sunget i Tryllefløyten i november, kommer Lindström tilbake til Bergen Nasjonale Opera allerede i desember, da som Kong Melchior i familieoperaen Amahl.

Hovedkilde: Den Norske Opera & Ballett

Oppdatert august 2022