Hopp til innhold

Ludvig Lindström

Bassbarytonen Ludvig Lindström er solist sammen med Louise Engeseth på festkonserten for Aldringsfestivalen Generasjon 31. mai.

Finlandsvenske Ludvig Lindström var en ung elitesvømmer i Umeå da hans sangtalent tilfeldigvis ble oppdaget av en operasanger i hjembyen. Han studerte videre ved Musikkhøyskolen i Göteborg og Operaakademiet i København.

I 2006 debuterte han på Operaen i København som Vægter i Carl Nielsens Maskarade. Deretter fulgte Il Commendatore i Don Giovanni på samme scene, hvor han senere har hatt flere engasjement som f.eks. tittelrollen i Figaros bryllup, Colline i La Boheme, Sendebud fra åndeverdenen i Strauss' Frau ohne Schatten, Truffaldino i Strauss Ariadne auf Naxos og Zebul i Händels Jephtha. For sistnevnte rolle fikk han den danske kritikerprisen Reumerts talentpris. Internasjonalt har han blant annet sunget på Staatsoper Berlin og Musikfestspiele Potsdam. Han har også sunget Sciarrone i Tosca, Morales i Carmen, Le Médecin i Pélleas et Mélisande, Yamadori i Madama Butterfly og Novisens venn i Billy Budd ved Den Norske Opera i Oslo.

Lindström har også medvirket i filmversjonen av Don Giovanni (regi: Kasper Holten), en film som har vært vist på filmfestivaler over hele verden. Ved siden av sitt hovedvirke som operasanger har han de seneste årene markert seg som tangosanger i flere prosjekter med den norske bandeonisten Per Arne Glorvigen.

I 2022 sang han Sciarrone ved Operaen i Kristiansund, og Lodovico i Verdis opera Otello på OscarsborgOperaen. Høsten 2022 var han med i to ulike produksjoner her ved Bergen Nasjonale Opera: Først Tryllefløyten som både 1. prest og 2. soldat, og deretter som Melchior i familieoperaen Amahl og de tre vise menn.

På Festspillene i vår (2023) sang han Sciarrone i operaen Tosca av Puccini, med Lise Davidsen i tittelrollen, og høsten 2023 var han Kuligin i operaen Katja Kabanova her ved Bergen Nasjonale Opera.

Oppdatert april 2024

Medvirket på

Amahl og de tre vise menn
Spilleperiode: 22-22/12

Amahl og de tre vise menn (2022)

Amahl og de tre vise menn er en klassisk familieopera og en julefortelling med kjente referanser til vår kulturhistorie.

Les mer Overstått forestilling
Katja Kabanova
Spilleperiode: 10-10/11

Katja Kabanova

Katja Kabanova er en unik opera med paralleller til flere av Henrik Ibsens sterke kvinneskikkelser.

Les mer Overstått forestilling