Hopp til innhold

Ludvig Lindström

Bassbarytonen Ludvig Lindström er Kuligin i operaen Katja Kabanova høsten 2023.

Finlandsvenske Ludvig Lindström var en ung elitesvømmer i Umeå da hans sangtalent tilfeldigvis ble oppdaget av en operasanger i hjembyen. Han studerte videre ved Musikkhøyskolen i Göteborg og Operaakademiet i København.

I 2006 debuterte han på Operaen i København som Vægter i Carl Nielsens Maskarade. Deretter fulgte Il Commendatore i Don Giovanni på samme scene, hvor han senere har hatt flere engasjement som f.eks. tittelrollen i Figaros bryllup, Colline i La Boheme, Sendebud fra åndeverdenen i Strauss' Frau ohne Schatten, Truffaldino i Strauss Ariadne auf Naxos og Zebul i Händels Jephtha. For sistnevnte rolle fikk han den danske kritikerprisen Reumerts talentpris. Internasjonalt har han blant annet sunget på Staatsoper Berlin og Musikfestspiele Potsdam. Han har også sunget Sciarrone i Tosca, Morales i Carmen, Le Médecin i Pélleas et Mélisande, Yamadori i Madama Butterfly og Novisens venn i Billy Budd ved Den Norske Opera i Oslo.

Lindström har også medvirket i filmversjonen av Don Giovanni (regi: Kasper Holten), en film som har vært vist på filmfestivaler over hele verden. Ved siden av sitt hovedvirke som operasanger har han de seneste årene markert seg som tangosanger i flere prosjekter med den norske bandeonisten Per Arne Glorvigen.

I 2022 sang han Sciarrone ved Operaen i Kristiansund, og Lodovico i Verdis opera Otello på OscarsborgOperaen. Høsten 2022 var han med i to ulike produksjoner her ved Bergen Nasjonale Opera: Først Tryllefløyten som både 1. prest og 2. soldat, og deretter som Melchior i familieoperaen Amahl og de tre vise menn.

På Festspillene i mai 2023 synger han Sciarrone i operaen Tosca av Puccini, med Lise Davidsen i tittelrollen.

Oppdatert mars 2023

Medvirket på

Amahl m hus web
Spilleperiode: 22-22/12

Amahl og de tre vise menn

Amahl og de tre vise menn er en klassisk familieopera og en julefortelling med kjente referanser til vår kulturhistorie.

Les mer Overstått forestilling