Hopp til innhold

Håvard Stensvold

Bassbarytonen Håvard Stensvold kommer til Bergen som Melchior i familieoperaen Amahl og de tre vise menn i desember.

Den norske bassbarytonen Håvard Stensvold er utdannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatoriet hos professor Susanna Eken.

Han har flere ganger gjestet Den Norske Opera & Ballett, i roller som bl.a. Papageno i Tryllefløyten, Guglielmo i Così fan tutte, Schaunard i La bohème og Masetto i Don Giovanni. Han hadde også hovedrollen i Knut Vaages Khairos, og var Birger i Synne Skouens Ballerina.

Ved det Kongelige Teater i København har han sunget Masetto i Don Giovanni, Figaro i Figaros bryllup og flere roller i Monteverdis Poppeas kroning. Han har sunget tittelrollen i Don Giovanni ved Opera Krakow og i Trondheim, Polyphemos i Händels Acis og Galatea ved Innsbrucker Festwochen der alten Musik, Faraone i Fagos Il Faraone Sommerso i Spania, Italia, Polen og Østerrike, Purcells The Indian Queen i Brussel, og både Kommandanten og Masetto i Don Giovanni på Drottningholm i Stockholm.

Som en av Norges ledende bass-barytoner synger han regelmessig ved våre distrikts- og regionoperaer og med norske og internasjonale symfoniorkestre, og han har medvirket ved en rekke festivaler i Norge og Europa. Som oratoriesanger har han bl.a. medvirket i Bachs H-moll-messe med Akademie für Alte Musik Berlin, Bachs Markuspasjonen i Potsdam, Arnstad, Oslo og Bergen – og i Faurés Rekviem med Trondheim Symfoniorkester.

Stensvold er ofte benyttet ved norske region- og distriktsoperaer, som i Fredkulla med Trondheim symfoniorkester og opera og i Pimpione ved RingsakerOperaen.

Sammen med pianisten Tor Espen Aspaas har han gjort en kritikerrost innspilling av Schuberts Die Winterreise på norsk, Vinterreise – en gjendiktning, oversatt av Stensvold selv.

Stensvold er i tillegg til sin karriere som frilans bassbaryton også universitetslektor ved NTNU i Trondheim.

Ved Bergen Nasjonale Opera har han sunget Angelotti i Tosca (2006) og Brander i Fausts fordømmelse under Festspillene i Bergen (2012) og høsten 2022 hadde han rollen som Taleren (Sprecher) i Simon McBurneys versjon av Tryllefløyten her i Bergen.

Før Stensvold rsang ollen som Dikoj i Katja Kabanova her i Bergen, var han Kommandant A i Bertil Palmar Johansens forestilling Cella Mi ved Opera Trøndelag.

Hovedkilde: Den Norske Opera & Ballett
Oppdatert april 2024

Medvirket på

Katja Kabanova
Spilleperiode: 10-10/11

Katja Kabanova

NRKs anmelder ble "imponert og overveldet" av kjærlighetsdramaet Katja Kabanova. "En opera du bør få med deg" oppfordrer BT! NB! Siste spilledag fredag 10. november.

Les mer Overstått forestilling
Katja Kabanova
Spilleperiode: 10-10/11

Katja Kabanova

Katja Kabanova er en unik opera med paralleller til flere av Henrik Ibsens sterke kvinneskikkelser.

Les mer Overstått forestilling