Hopp til innhold

«Verdensmestere» til Os

«Verdensmestere» til Os

Sommerakademiet Opera ved fjorden har et stjernelag, som både studentene og publikum får nyte godt av.

For fjerde gang samler Bergen Nasjonale Opera både norske og internasjonale studenter til sommerakademiet Opera ved fjorden. I tillegg til undervisning inneholder akademiet to konserter. Og selv om det er studentene som er i fokus, er det samtidig ikke til å stikke under en stol at det er verdensstjerner som både skal rettlede studentene og spille sammen med de unge lovende.

De profesjonelle musikerne, altså akademilærerne, er til vanlig å finne i verdenskjente operahus og symfoniorkestre. Dermed er det faktisk en begivenhet i seg selv at publikum kan oppleve dem i aksjon under sommerkonsertene på Os.

Verdensstjerner fra Wienerfilharmonien til OVF24

STJERNER FRA WIEN OG NORDEN
Maxim Brilinsky er til daglig første fiolinist i Wiener Philharmoniker, mens den andre faglæreren innen fiolin på Opera ved fjorden, Lucas Takeshi Stratmann er i Wiener Staatsoper. Hvis du skal oppleve disse til vanlig, må du som regel sikre deg billetter lang tid i forveien. Nyttårskonserten fra Wien på 1. nyttårsdag er et selvsagt stikkord, men også de mange operaforestillingene som den østerrikske hovedstaden er kjent for har ofte lange ventelister for publikum.

Men det er ikke kun fiolinistene det gjelder, også for eksempel solofløytist Karl-Heinz Schütz kommer fra Wiener Philharmoniker. I tillegg kommer ypperlige lærerkrefter fra operaene i Stockholm, Helsinki og Oslo – og fra DR Symfoniorkestret i København.

OVF23 Annika Beinnes og Solveig Kringlebotn

BERØMTE OPERASANGERE
De som skal rettlede sangerne, er like meritterte. Fra vår egen Solveig Kringlebotn, sopran og professor i sang ved Operahøyskolen og Barratt Due Musikkinstitutt, til Wagner-spesialisten Albert Dohmen, som er bass-baryton fra Tyskland. De har med seg de to pianistene Kristin Okerlund og Hans-Otto Ehrström, som også coacher sangerne.

Her er er det med andre ord bare å glede seg enten du velger Torsdagskonserten 27. juni eller Sommeropera på søndag 30. juni – eller rett og slett får med deg begge to!

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!