Hopp til innhold

«Verdensmestere» til Os

«Verdensmestere» til Os

Sommerakademiet Opera ved fjorden har et stjernelag, som både studentene og publikum får nyte godt av.

For fjerde gang samler Bergen Nasjonale Opera både norske og internasjonale studenter til sommerakademiet Opera ved fjorden. I tillegg til undervisning inneholder akademiet to konserter. Og selv om det er studentene som er i fokus, er det samtidig ikke til å stikke under en stol at det er verdensstjerner som både skal rettlede studentene og spille sammen med de unge lovende.

De profesjonelle musikerne, altså akademilærerne, er til vanlig å finne i verdenskjente operahus og symfoniorkestre. Dermed er det faktisk en begivenhet i seg selv at publikum kan oppleve de i aksjon under sommerkonsertene på Os.

Verdensstjerner fra Wienerfilharmonien til OVF24

STJERNER FRA WIENERFILHARMONIEN
Maxim Brilinsky er til daglig første fiolinist i Wiener Philharmoniker, mens den andre faglæreren innen fiolin på Opera ved fjorden, Lucas Takeshi Stratmann er i Wiener Staatsoper. Hvis du skal oppleve disse til vanlig, må du som regel sikre deg billetter lang tid i forveien. Nyttårskonserten fra Wien på 1. nyttårsdag er et selvsagt stikkord, men også de mange operaforestillingene som den østerriske hovedstaden er kjent for har ofte lange ventelister for publikum.

Men det er ikke kun fiolinistene det gjelder, også for eksempel solofløytist Karl-Heinz Schütz kommer fra Wiener Philharmoniker. I tillegg kommer ypperlige lærerkrefter fra Operaen i Stockholm, Helsinki, København og Oslo.

OVF23 Annika Beinnes og Solveig Kringlebotn

BERØMTE OPERASANGERE
De som skal rettlede sangerne, er like meritterte. Fra vår egen Solveig Kringlebotn, sopran og professor i sang ved Operahøyskolen og Barratt Due Musikkinstitutt, til Wagner-spesialisten Albert Dohmen, som er bass-baryton fra Tyskland. De har med seg de to pianistene Kristin Okerlund og Hans-Otto Ehrström, som også coacher sangerne.

Her er er det med andre ord bare å glede seg enten du velger Torsdagskonserten 27. juni eller Sommeropera på søndag 30. juni – eller rett og slett får med deg begge to!

Siste nyheter

Den glade enke Foto Monika Kolstad

Ledig stilling som inspisient

Vil du jobbe med oss? Bergen Nasjonale Opera søker etter inspisient i fast 100 % stilling fra høsten 2024. Søknadsfrist 3. juni.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ein av godbitane på maskeballet i Flaggermusen.