Hopp til innhold

Wolfgang Plagge i samtale med operasjefen

- Katja Kabanova er verdensarv. Jeg vil påstå at Janáček er den viktigste operakomponisten i det 20. århundret

Wolfgang Plagge, kjent pianist og komponist, ber om at operaen Katja Kabanova legges til på verdensarv-listen. Operasjef Eivind Gullberg Jensen er enig i at dette er opera på sitt mest sublime.

Hva kjennetegner Leoš Janáčeks musikk? Hva skiller han fra andre komponister, og hvordan skal vi lytte til og forstå den unike musikken?

Wolfgang Plagge og operasjef Eivind Gullberg Jensen møttes på Edvard Griegs komponisthjem Troldhaugen, hvor de tok et dypdykk i komponisten, med musikalske smakebiter.

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!