Hopp til innhold

"Det er trylleri!" - Leif Ove Andsnes

Bli med hjem til Leif Ove Andsnes og et dypdykk i musikken til Dvořák, med musikalske smakebiter fra både operaen og andre kjente mesterverk underveis!

NYTT ALBUM – OG OPERAPREMIERE
Pianist Leif Ove Andsnes har nettopp gitt ut en kritikerrost innspilling av Dvořáks klaversyklus «Poetic Tone Pictures» («Poetické Nálady») fra 1889. Operasjef Eivind Gullberg Jensen og Bergen Nasjonale Opera setter opp Rusalka av Dvořák i mars 2023.

I denne hjemme-hos-samtalen diskuterer de musikken til Dvořák, undrer seg over at han ikke er mer kjent, og henter frem likhetstrekk med andre store komponister – som Wagner, Tsjajkovskij og Grieg.

Leif Ove spiller utdrag underveis:

Samtalen ble tatt opp i Bergen 16. januar 2023

Siste nyheter

Storm

En stormende tragedie

I Katja Kabanova rives vi med fra første stund. Tekst og musikk er pakket sammen som om det gjaldt livet - og det gjør det. Janáček viser oss opera på sitt beste når han bretter ut sin musikalske rikdom over et heftig drama om ung kjærlighet.

Katja Kabanova

Kva skjer i Katja Kabanova?

Katja drøymer om å vere fri som fuglen. Men ho er fanga i eit ulukkeleg ekteskap, og med ei brutal svigermor som kontrollerer både henne og ektemannen. Så kva gjer ho når den sjarmerande Boris dukkar opp? Her er handlinga i Janáčeks opera, som har premiere hausten 2023.

Stillbilde Leif Ove Andsnes og Eivind 10

Dilla på Dvořák

Har du eit favorittstykke av Dvořák? Eller kjenner du ingenting av han, meiner du? Bli med til Tsjekkia og USA – og på måneferd med Neil Armstrong – i dette utvalet med seks av hans klassiske hits utanom Rusalka.

Leif Ove Andsnes og Eivind Gullberg Jensen

- Melodiene er fantastiske

- Dvořák har det samme talentet som de store operakomponistene Mozart og Verdi, sier pianist Leif Ove Andsnes. Her hører du han spille utdrag fra Rusalka.

La Fura dels Baus

Fra OL i Barcelona til Rusalka i Bergen

La Fura dels Baus har over 40 års erfaring fra produksjoner som inkluderer åpningsseremonien til OL i Barcelona (bildet), majestetiske operaer og store konserter.