Hopp til innhold

"Det er trylleri!" - Leif Ove Andsnes

Bli med hjem til Leif Ove Andsnes og et dypdykk i musikken til Dvořák, med musikalske smakebiter fra både operaen og andre kjente mesterverk underveis!

NYTT ALBUM – OG OPERAPREMIERE
Pianist Leif Ove Andsnes har nettopp gitt ut en kritikerrost innspilling av Dvořáks klaversyklus «Poetic Tone Pictures» («Poetické Nálady») fra 1889. Operasjef Eivind Gullberg Jensen og Bergen Nasjonale Opera setter opp Rusalka av Dvořák i mars 2023.

I denne hjemme-hos-samtalen diskuterer de musikken til Dvořák, undrer seg over at han ikke er mer kjent, og henter frem likhetstrekk med andre store komponister – som Wagner, Tsjajkovskij og Grieg.

Leif Ove spiller utdrag underveis:

Samtalen ble tatt opp i Bergen 16. januar 2023

Siste nyheter

OVF23 Akademiorkesteret

«Verdensmestere» til Os

Sommerakademiet Opera ved fjorden har et stjernelag, som både studentene og publikum får nyte godt av.

Den glade enke Foto Monika Kolstad

Ledig stilling som inspisient

Vil du jobbe med oss? Bergen Nasjonale Opera søker etter inspisient i fast 100 % stilling fra høsten 2024. Søknadsfrist 3. juni.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!