Hopp til innhold

- Stjernelag solister. NRK

Tryllefløyten begeistrer både publikum og presse! Her kan du lese utdrag fra anmeldelsene.

NRK ved Eystein Sandvik - Terningkast 5

NRK melder om stjernesangere og mørk scenemagi i Grieghallen. Her er et lite utdrag:

- Stjernelag av sangere.

- På solistsiden er denne forestillingen en fryd fra ende til annen.

- Linard Vrielink synger Taminos arier uanstrengt og med ungdommelig glød.

- Sopran Mari Eriksmoen viser nok en gang at hun er en av vår tids virkelig gode Paminaer.

- Amerikanske Rainelle Krause har den nødvendige blandingen av kraft og akrobatikk som må til for at Nattens dronnings arier virkelig skal ta av.

- Danske Stephen Milings velklingende bassrøst gjør Sarastro til en skremmende aktuell karismatisk lederfigur.

- Mest imponerende er likevel nederlandske Thomas Oliemans, som klarer å skape en Papageno for vår tid, selv med mye original tekst (på tysk!).

Les hele anmeldelsen, av NRKs Eystein Sandvik, i denne lenken. Da får du også mer innblikk i hvordan plottet har blitt endret av regissøren bak produksjonen, Simon McBurney.

- På solistsiden er denne forestillingen en fryd fra ende til annen. NRK

Bergens Tidende ved Maja Skanding - Terningkast 5

BT melder at den umenneskelig høye tonen satt som et skudd, og triller 5 på terningen. Her er et lite utdrag:

- Klarte for eksempel Nattens dronning å nå den trestrøkne f-en? Svaret er ja. Ikke bare satt den umenneskelig høye tonen som et skudd, solist Rainelle Krause sang den sittende i en manuell rullestol, trillende rundt på scenen for egen maskin. En imponerende sangteknisk prestasjon.

Spesielt flott omtale får også Mari Eriksmoen, Thomas Oliemans og Bergen Filharmoniske Orkester under ledelse av Eivind Gullberg Jensen:

- Hjemmefavoritten Mari Eriksmoen var glitrende som Pamina, og sopranen fikk Griegsalen til å sitre under soloene sine.

- Barytonen (Thomas Oliemans) hadde en imponerende trygghet både i stemmen, i det sceniske nærværet og i den hemningsløse flørtingen med publikum.

- I opera er det tross alt musikken som er viktigst, og det musikalske var upåklagelig under operasjef og dirigent Eivind Gullberg Jensens ledelse.

- Noe av det beste ved denne oppsetningen var at orkestermusikerne ble medspillere i handlingen, ved at de hadde regi og bidro til stemning og komikk. Slik ble helheten mer levende.

Les mer i BT (abo)

- Hjemmefavoritten Mari Eriksmoen var glitrende som Pamina, og sopranen fikk Griegsalen til å sitre under soloene sine. Bergens Tidende

Siste nyheter

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten.

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!

Flaggermusen

Festen er i gang!

Både TV 2 og Bergens Tidende var på plass for å overvære pangstarten til Flaggermusen, hvor et topplag skandinaviske operasangere og skuespillere fra DNS møttes for å sparke i gang prøvene til den elleville operetten.

Albert Domen as Wotan in Bayreuth Foto Enrico Nawrath

ETTERSØKT: Wotan, Sarastro & Fafner

Vil du vere guden over alle guder på Sommarakademiet? Eller yppersteprest kombinert med jotne? Rollene som Wotan – og Sarastro & Fafner –  blir no utlyst spesielt. Søknadsfrist: 8. mars.