Hopp til innhold

Årets første ble de unges aften

Fullt hus på årets første OperaPub og veldig fint besøk fra Edvard Munch videregående skole i Oslo!

På årets første OperaPub ble det fullt hus, der alle de faste tilviste plassene ble benyttet av et begeistret publikum – og der elever fra Edvard Munch videregående skole i Oslo stod for mange av innslagene. 
 
Dagen før årets første OperaPub ble det lettelser i koronareglene og avstandsregelen om "meteren" på faste tilviste plasser ble opphevet. Dette var noe publikum så ut til å ta godt imot og møtte opp og skapte glimrende stemning.

PÅ SKOLETUR
Det hele startet med Mathis Manger Winther fra Edvard Munch videregående skole, som skulle levere sanginnsats fra hele tre numre denne kvelden – sammen med både Nora, Herman og Andrea fra samme skole. I tillegg bidro hele klassen og lærerne på 26 som var på skoletur til Bergen for en skikkelig god stemning som publikum. Lærer Arthur Kay Piene bidro dessuten som pianist på flere av innslagene. 
 
Og det var ikke kun elever fra Oslo som bidro til å skape det vi velger å kalde "de unges aften". Søskenparet Mathias og Hedda Skrede fremførte sangen "The Prayer" til stor begeistring. Det var første gang søskenparet har sunget duett, samtidig har de noe å slekte på da deres mor synger i Edvard Grieg Kor og deres far er kormester i en rekke kor og også kormester i Bergen Nasjonale Opera.

FOR ANDRE GANG
Vi velger å trekke frem disse i denne artikkelen, men vil begeistret også komme tilbake til mer om både Mauro Rodeyro og Alexandra Kimberly Bodrow som begge opptrådte for andre gang på OperaPuben – og også deres innslag – akkompagnert av vår eminente faste pianist Ellena Hale – vakte selvsagt også stor begeistring.

Innslagene i rekkefølge her:
"En fermant les yeux" fra operaen Manon av Jules Massenet / Mathis Manger Winther (fra Edvard Munch vgs)
"The Prayer" av Sager og Foster / Mathias & Hedda Skrede
"L’alba separa dalla luce l’ombra" av Francesco Paulo Tosti / Mauro Rodeyro
"Alto’s lament" av Zina Goldrich / Alexandra Kimberly Bodrow
"Lippen schweigen" fra Den glade enke av Franz Lehár / Mathis Manger Winther & Nora Ervik (fra Edvard Munch vgs
"Just the two of us" av Withers, Salters og MacDonald / Herman Eriksen Hjorthaug & Andrea Nathalie Sagstad Gunneng (fra Edvard Munch vgs)
"A song for you" av Leon Russell / Herman Eriksen Hjorthaug

Pianister / Ellena Hale og Arthur Kay Piene (fra Edvard Munch vgs)

Februar 2022

Opera Pub 020222 web 1

DEN HELDIGE VINNEREN
Det ble også arrangert en operaquiz med tre spørsmål knyttet til Den glade enke, og vinneren som ble trukket opp fra hatten - og som dessuten hadde svart riktig på alle spørsmålene - var Torill Malmedal. Hun får to premierebilletter til Den glade enke 2.0 lørdag 26. mars kl. 18.00.

OperaPub blir arrangert første onsdag i måneden på Kulturhuset i Vaskerelven kl. 21.30 – med noen unntak som i januar, juli og august. Sjekk alltid bno.no på forhånd eller i sosiale medier. Vi vil også gi oppdatert informasjon i nyhetsbrevet, så det er bare å registrere seg som mottaker!

Les mer om Den glade enke 2.0

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!