Hopp til innhold

Opera ved fjorden 2022

Stemningen er høy på årets sommerakademi!

Det koker i gangene på Oseana, hvor Opera ved fjorden sommerakademi går av stabelen. Hvert eneste rom er fylt med musikk - sangere, musikere, dirigenter og repetitører er alle i full gang med å øve inn en selvvalgt arie og ikke minst, sine roller i Puccinis opera Gianni Schicchi. Alt dette får du høre på sommerkonserten 2. juli, som nærmer seg utsolgt (ikke vent med åsikre deg billett!)

Stemningen er høy også ellers - Os ligger badet i sol, og inviterer til båttur på fjorden og bading. Vårt hyggelige hjem denne uken er veteranskipet M/S Sunnhordland, som byr på fellesmåltider og sosialt møtested utenom prøvene.

Det absolutte høydepunktet er likevel lørdagens konsert. Vi gleder oss enormt til å vise frem de unge talentene - kanskje er det fremtidens operastjerner du får høre?

Siste nyheter

Per Boye Hansen umelecky reditel Opery ND foto Hana Smejkalova

- Det 20. århundrets Mozart

- Katja Kabanova er som en vellykket Ibsen-oppsetning, forteller tidligere festspilldirektør og operasjef Per Boye Hansen. Samtidig hyller han komponisten som en av de største.

Stian Økland og Martina Starr-Lassen

Kjærlighetsdrama på ni minutter

Lukk øynene – og steng hverdagen ute en liten stund: Operapedagogene Martina og Stian gir deg historien om Katja Kabanova som podcast!

Leos Janacek

Korguten som vart operakomponist

Som 11-åring må Leoš forlate familien for å bli korgut. Og som godt moden mann møter han si mykje yngre «muse», som inspirerer han til å skrive Katja Kabanova.