Hopp til innhold

Opera ved fjorden

Stemningen er høy på årets sommerakademi!

Det koker i gangene på Oseana, hvor Opera ved fjorden sommerakademi går av stabelen. Hvert eneste rom er fylt med musikk - sangere, musikere, dirigenter og repetitører er alle i full gang med å øve inn en selvvalgt arie og ikke minst, sine roller i Puccinis opera Gianni Schicchi. Alt dette får du høre på sommerkonserten 2. juli, som nærmer seg utsolgt (ikke vent med åsikre deg billett!)

Stemningen er høy også ellers - Os ligger badet i sol, og inviterer til båttur på fjorden og bading. Vårt hyggelige hjem denne uken er veteranskipet M/S Sunnhordland, som byr på fellesmåltider og sosialt møtested utenom prøvene.

Det absolutte høydepunktet er likevel lørdagens konsert. Vi gleder oss enormt til å vise frem de unge talentene - kanskje er det fremtidens operastjerner du får høre?

Siste nyheter

Markus Bjørlykke og Ian Marcus Bjørsvik mottar stipendet fra GC Rieber Fondene ved Bjart Nygaard

Stipend til unge tenorer fra Vestlandet

Tenorene Ian Marcus Bjørsvik og Markus Bjørlykke ble lørdag kveld overrekt et stipend på 100 000 kroner hver fra GC Rieber Fondene, i samarbeid med Bergen Nasjonale Opera, til videre utvikling av deres talenter.

Informasjonsmøte om Griegkvartalet 220622

- Et musikkteater for alt og alle

- Det er en fantastisk mulighet som her åpner seg på Edvard Griegs plass. Vi ser for oss en kulturarenaklynge, som er unik – ikke bare i norsk, men også i nordisk sammenheng, fortalte Bernt Bauge, administrerende direktør for Musikkselskapet Harmonien under informasjons- og medvirkningsmøtet om Griegkvartalet som ble avholdt onsdag 22. juni.

Opera ved fjorden - sangerne 2022

Morgendagens operastjerner er på vei

– Det er med stor glede eg no kan annonsera kven som har fått plass på akademiet vårt Opera ved fjorden, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Ian Marcus Bjørsvik og Annika Beinnes

Sangtalent som blomstrer

To unge vestlendinger som begge studerer i København var blant de mange som sang på OperaPub i begynnelsen av april – ikke minst sammen med flere sangstudenter fra Manchester og også Bergen.