Hopp til innhold

Opera ved fjorden 2022

Stemningen er høy på årets sommerakademi!

Det koker i gangene på Oseana, hvor Opera ved fjorden sommerakademi går av stabelen. Hvert eneste rom er fylt med musikk - sangere, musikere, dirigenter og repetitører er alle i full gang med å øve inn en selvvalgt arie og ikke minst, sine roller i Puccinis opera Gianni Schicchi. Alt dette får du høre på sommerkonserten 2. juli, som nærmer seg utsolgt (ikke vent med åsikre deg billett!)

Stemningen er høy også ellers - Os ligger badet i sol, og inviterer til båttur på fjorden og bading. Vårt hyggelige hjem denne uken er veteranskipet M/S Sunnhordland, som byr på fellesmåltider og sosialt møtested utenom prøvene.

Det absolutte høydepunktet er likevel lørdagens konsert. Vi gleder oss enormt til å vise frem de unge talentene - kanskje er det fremtidens operastjerner du får høre?

Siste nyheter

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten.