Hopp til innhold

Opera ved fjorden 2022

Stemningen er høy på årets sommerakademi!

Det koker i gangene på Oseana, hvor Opera ved fjorden sommerakademi går av stabelen. Hvert eneste rom er fylt med musikk - sangere, musikere, dirigenter og repetitører er alle i full gang med å øve inn en selvvalgt arie og ikke minst, sine roller i Puccinis opera Gianni Schicchi. Alt dette får du høre på sommerkonserten 2. juli, som nærmer seg utsolgt (ikke vent med åsikre deg billett!)

Stemningen er høy også ellers - Os ligger badet i sol, og inviterer til båttur på fjorden og bading. Vårt hyggelige hjem denne uken er veteranskipet M/S Sunnhordland, som byr på fellesmåltider og sosialt møtested utenom prøvene.

Det absolutte høydepunktet er likevel lørdagens konsert. Vi gleder oss enormt til å vise frem de unge talentene - kanskje er det fremtidens operastjerner du får høre?

Siste nyheter

Storm

En stormende tragedie

I Katja Kabanova rives vi med fra første stund. Tekst og musikk er pakket sammen som om det gjaldt livet - og det gjør det. Janáček viser oss opera på sitt beste når han bretter ut sin musikalske rikdom over et heftig drama om ung kjærlighet.

Katja Kabanova

Kva skjer i Katja Kabanova?

Katja drøymer om å vere fri som fuglen. Men ho er fanga i eit ulukkeleg ekteskap, og med ei brutal svigermor som kontrollerer både henne og ektemannen. Så kva gjer ho når den sjarmerande Boris dukkar opp? Her er handlinga i Janáčeks opera, som har premiere hausten 2023.

Stillbilde Leif Ove Andsnes og Eivind 10

Dilla på Dvořák

Har du eit favorittstykke av Dvořák? Eller kjenner du ingenting av han, meiner du? Bli med til Tsjekkia og USA – og på måneferd med Neil Armstrong – i dette utvalet med seks av hans klassiske hits utanom Rusalka.

Leif Ove Andsnes og Eivind Gullberg Jensen

- Melodiene er fantastiske

- Dvořák har det samme talentet som de store operakomponistene Mozart og Verdi, sier pianist Leif Ove Andsnes. Her hører du han spille utdrag fra Rusalka.

Leif Ove Andsnes og Eivind Gullberg Jensen

"Det er trylleri!" - Leif Ove Andsnes

Bli med hjem til Leif Ove Andsnes og et dypdykk i musikken til Rusalka, med musikalske smakebiter fra både operaen og andre kjente mesterverk underveis!

La Fura dels Baus

Fra OL i Barcelona til Rusalka i Bergen

La Fura dels Baus har over 40 års erfaring fra produksjoner som inkluderer åpningsseremonien til OL i Barcelona (bildet), majestetiske operaer og store konserter.