Hopp til innhold

Wenche Foss sin signatur-rolle

Wenche Foss sin signatur-rolle

Den glade enke har vært en gjenganger på opera- og teaterscener verden over siden stykket hadde premiere i Wien i 1905.

I Bergen har den oftest blitt spilt på Store Scene på Den Nationale Scene, fra første gangen i 1908 og frem til foreløpig siste gangen i 1969 med blant andre Lothar Lindtner i rollen som Zeta.

Dette vil vi komme tilbake til i en senere artikkel, for her presenterer vi nemlig et bilde fra forestillingen på DNS i 1939 der ingen ringere enn Wenche Foss spilte tittelrollen og skapte stor begeistring i Bergen.

Wenche Foss spilte siden denne rollen senere både på Centralteatret (1948) og Nationaltheatret (1957). Dette er også en av de rollene som blir trukket frem når Wenche Foss sitt teaterliv blir oppsummert, og ble som en signaturrolle for henne.

Her er en video fra oppsetningen på Centralteateret ni år etter at hun spilte i Den glade enke i Bergen. Nå bringer Bergen Nasjonale Opera denne arven videre, dog i en helt ny versjon, men der Kari Postma skal gi nytt liv til blant annet Vilja-sangen.

Foto: Teaterarkivet i Bergen – Fotografi fra Den Nationale Scenes produksjon av Den glade enke.

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!