Hopp til innhold

#REDALERT

Freelance-artister er kritiske i den kreative skaperprosessen. Kulturorganisasjoner over hele landet er avhengige av deres dyktighet, talent, fantasi og erfaring.

Et sivilisert og balansert samfunn er avhengig av kultur for å fungere. Akkurat nå, mens en pandemi vanskeliggjør utdanning og vekst, er det kreativitet, innovasjon og fantasi som er avgjørende for å drive Norge fremover.

Freelance-artister er kritiske i den kreative skaperprosessen. Kulturorganisasjoner over hele landet er avhengige av deres dyktighet, talent, fantasi og erfaring.

Bergen Nasjonale Opera støtter freelancere og kravet om å videreføre kompensasjonsordningen.

#REDALERT #WEMAKEEVENTS

Siste nyheter

Hedvig Haugerud og Eivind Gullberg Jensen

Møt Hedvig Haugerud - ung sopran og understudy

Hvordan er det å være understudy til den kvinnelige hovedrollen Marietta? Hør Hedvig Haugerud fortelle mer om "drømmerollen" i De dødes by og synge den vakreste av ariene i operaen, Mariettas Lied.

Die tote Stadt

Kva skjer i De dødes by?

Gjer deg klar til eit trekantdrama utanom det vanlege! Den forelska og forvirra Paul står midt mellom to kvinner som ser heilt identiske ut: Den eine er hans avdøde kone Marie, den andre er den livsglade dansaren Marietta.

Robin hood nhb

Frå Robin Hood til Jascha Heifetz

Som opptakt til norgespremieren på operaen De dødes by, kan du no bli litt betre kjend med musikken til Oscar-vinnaren Erich Wolfgang Korngold. Her er seks gylne eksempel, også frå Hollywood.

Eivind Flesland web

Kunst og kultur i motgangstider

Vi treng eit styrka kulturliv som beredskap - dette vert eit tema på Arendalsuka, der eg skal snakka med politikarar om dei store spørsmåla. Er kultur på deira liste, eller berre noko me syslar med i medgongstider?