Hopp til innhold

Forbudt musikk på Rekstensamlingene, med Elizaveta Agrafenina fra Unge Stemmer

Bli med på en vandrekonsert gjennom Rekstensamlingens saler og korridorer med fremføring av verk skrevet av komponister som ble forbudt av nazistene før og under andre verdenskrig.

Den russisk-norske sopranen Elizaveta Agrafenina studerer ved konservatoriet i Amsterdam og er medlem av talentprogrammet Unge Stemmer. Denne uken opptrer hun sammen med sangere tilknyttet Edvard Grieg Kor på Rekstensamlingene.

FORBUDT MUSIKK - KONSERT 23. NOVEMBER

På Rekstensamlingene får du høre verk skrevet av komponister som ble forbudt av nazistene før og under andre verdenskrig; Fridtjof Backer-Grøndahl, Fartein Valen, Jan Wølner, Viktor Ullmann, Felix Mendelssohn, Gustav Mahler, Kurt Weill, Ignacy Lilien, Pauline Hall, Harald Sæverud, Otto Mortensen, Henriette Hilda Bosmans, Ludvig Irgens-Jensen og Viktor Ullmann. Edvard Grieg Kors huskomponist, Tyrone Landau har satt sammen konserten.

ARTISTER

Elizaveta Agrafenina / sopran
Turid Moberg / alt
Tyrone Landau / tenor
Ellena Hale / piano
Stephen Higgins / piano

Konserten er produsert av Rekstensamlingene i samarbeid med Edvard Grieg Kor. Mer info og billetter

UNGE STEMMER

Gjennom talentprogrammet Unge Stemmer støtter Bergen Nasjonale Opera sangere i startfasen av utdanning og karriere. Per i dag er ni unge sangere med i programmet, og vi har ambisjoner om å utvide med flere talenter over tid. Som medlemmer i Unge Stemmer blir sangerne veiledet gjennom studiene, får roller i BNOs oppsetninger og medvirker på akademier. Talentprogrammet Unge Stemmer ledes av sanger og pedagog Simon Kirkbride.

Elizaveta Agrafenina har vært medlem av Unge Stemmer siden 2015. Hun har bl.a. sunget på BNOs festival Mimi Goes Glamping og i mars 2019 medvirker hun i den fullsceniske oppsetningen av Massenets opera Werther i Grieghallen.
I oktober 2017 ble Elizaveta tildelt Lars Grønhaugs Ærespris.

Les mer om talentprogrammet Unge Stemmer

Foto: Per D. Zaring

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!