Hopp til innhold

Forbudt musikk på Rekstensamlingene, med Elizaveta Agrafenina fra Unge Stemmer

Bli med på en vandrekonsert gjennom Rekstensamlingens saler og korridorer med fremføring av verk skrevet av komponister som ble forbudt av nazistene før og under andre verdenskrig.

Den russisk-norske sopranen Elizaveta Agrafenina studerer ved konservatoriet i Amsterdam og er medlem av talentprogrammet Unge Stemmer. Denne uken opptrer hun sammen med sangere tilknyttet Edvard Grieg Kor på Rekstensamlingene.

FORBUDT MUSIKK - KONSERT 23. NOVEMBER

På Rekstensamlingene får du høre verk skrevet av komponister som ble forbudt av nazistene før og under andre verdenskrig; Fridtjof Backer-Grøndahl, Fartein Valen, Jan Wølner, Viktor Ullmann, Felix Mendelssohn, Gustav Mahler, Kurt Weill, Ignacy Lilien, Pauline Hall, Harald Sæverud, Otto Mortensen, Henriette Hilda Bosmans, Ludvig Irgens-Jensen og Viktor Ullmann. Edvard Grieg Kors huskomponist, Tyrone Landau har satt sammen konserten.

ARTISTER

Elizaveta Agrafenina / sopran
Turid Moberg / alt
Tyrone Landau / tenor
Ellena Hale / piano
Stephen Higgins / piano

Konserten er produsert av Rekstensamlingene i samarbeid med Edvard Grieg Kor. Mer info og billetter

UNGE STEMMER

Gjennom talentprogrammet Unge Stemmer støtter Bergen Nasjonale Opera sangere i startfasen av utdanning og karriere. Per i dag er ni unge sangere med i programmet, og vi har ambisjoner om å utvide med flere talenter over tid. Som medlemmer i Unge Stemmer blir sangerne veiledet gjennom studiene, får roller i BNOs oppsetninger og medvirker på akademier. Talentprogrammet Unge Stemmer ledes av sanger og pedagog Simon Kirkbride.

Elizaveta Agrafenina har vært medlem av Unge Stemmer siden 2015. Hun har bl.a. sunget på BNOs festival Mimi Goes Glamping og i mars 2019 medvirker hun i den fullsceniske oppsetningen av Massenets opera Werther i Grieghallen.
I oktober 2017 ble Elizaveta tildelt Lars Grønhaugs Ærespris.

Les mer om talentprogrammet Unge Stemmer

Foto: Per D. Zaring

Siste nyheter

Hedvig Haugerud og Eivind Gullberg Jensen

Møt Hedvig Haugerud - ung sopran og understudy

Hvordan er det å være understudy til den kvinnelige hovedrollen Marietta? Hør Hedvig Haugerud fortelle mer om "drømmerollen" i De dødes by og synge den vakreste av ariene i operaen, Mariettas Lied.

Die tote Stadt

Kva skjer i De dødes by?

Gjer deg klar til eit trekantdrama utanom det vanlege! Den forelska og forvirra Paul står midt mellom to kvinner som ser heilt identiske ut: Den eine er hans avdøde kone Marie, den andre er den livsglade dansaren Marietta.

Robin hood nhb

Frå Robin Hood til Jascha Heifetz

Som opptakt til norgespremieren på operaen De dødes by, kan du no bli litt betre kjend med musikken til Oscar-vinnaren Erich Wolfgang Korngold. Her er seks gylne eksempel, også frå Hollywood.

Eivind Flesland web

Kunst og kultur i motgangstider

Vi treng eit styrka kulturliv som beredskap - dette vert eit tema på Arendalsuka, der eg skal snakka med politikarar om dei store spørsmåla. Er kultur på deira liste, eller berre noko me syslar med i medgongstider?