Hopp til innhold

Oxana Shilova

Den prisvinnende sopranen Oxana Shilova sang selveste Gullhanen i Bergen i 2014, og har Violetta som en av sine signaturroller ved Marinskij-teatret i St. Petersburg.

Sopranen Oxana Shilova ble født i byen Almalyk i Uzbekistan, og er utdannet ved musikkonservatoriet i St. Petersburg. Hun er i dag sopransolist ved Marinskij-teatret i samme by. Shilova var den første prisvinneren i Stanislaw Moniuszkos internasjonale sangkonkurranse i Warszawa og kom på andre plass i den internasjonale operakonkurransen i Genève. Hun har opptrådt på flere store operascener, blant andre operaen i Lyon, Marseilles, Toulouse og De Nederlandse Opera.

Shilovas repertoar omfatter blant annet Violetta i La traviata, Madame Cortese i Reisen til Reims og Mrs. Alice Ford i Falstaff. Sesongen 2018/19 sang hun Mrs. Alice Ford, Madame Cortese og Donna Anna på Marinskij-teatret, og Violetta både der og på Bolsjoj i Moskva.

Medvirket på

From Russia with Love
Spilleperiode: 03-03/10

Sangerfest

Fra klassisk til musikal: Stemmen er i fokus når Musikkselskapet Harmonien og Bergen Nasjonale Opera inviterer til internasjonale stjernetreff på fire ulike konserter: Lise Davidsen, Operagalla, From Russia with Love og Cabaret med Janie Dee.

Les mer Overstått forestilling