Hopp til innhold

Adrian Angelico

Mezzosopranen Adrian Angelico er den dypt forelskede Sesto, som må velge mellom sin nære venn Tito og den manipulerende Vitellia, i vår oppsetning av Mozarts La clemenza di Tito våren 2021.

Adrian Angelico er født i Tromsø, og studerte sang ved Royal College of Music og Benjamin Britten International Opera School i England. Han har også vært en del av operastudioet i Zürich. I 2009 mottok Angelico to spesialpriser ved Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, og i 2017 fikk han Norges største operapris, Wilhelmsen-prisen.

Han debuterte ved Royal Opera House Covent Garden i 2014 i rollen som Marquise de Merteuil i Luca Francesconis samtidsopera Quartett, en rolle han gjentok i 2017 både i Frankrike, Italia og USA.

Tittelrollen som Carmen fremførte han sammen med Trondheim Symfoniorkester og Opera i 2015, og ved Arktisk Filharmonis Opera har han sunget Komponisten i Richard Strauss’ Ariadne på Naxos. I 2019 debuterte han ved Göteborgs Operan som Cherubino i Mozarts Figaros bryllup, før han tolket Prins Orlofsky i Flaggermusen i Hamburgs nye Elbphilharmonie, med Manfred Honeck som dirigent. En av hans signaturroller er Octavian i Rosenkavaleren, som han har sunget både ved Kungliga Operan i Stockholm (2018) og ved Den Norske Opera & Ballett (2019).

Angelico skulle også ha opptrådt som Octavian ved Staatsoper unter den Linden i Berlin i mars i år, men pga korona-situasjonen er disse forestillingene foreløpig avlyst.

Februar 2021

Hør Adrian Angelico som Komponisten i Ariadne på Naxos med Artisk Filharmoni i 2017:

Foto: Patricia Valera

Medvirket på

LCDT4 1500x1000 nett
Spilleperiode: 01/01-01/01

SE OPPTAK // LA CLEMENZA DI TITO

Gratis opera! Se forestillingen når du vil, der du er.

Les mer Gratis inngang