Hopp til innhold

Mathilda Bryngelsson

Den prisbelønnede svenske mezzosopranen synger i høst Fekluša i operaen Katja Kabanova her i Bergen.

Den lyriske mezzosopranen Mathilda Bryngelsson er fra Göteborg, og spilte fløyte før hun gikk over til opera: Hun fullførte en bachelor ved Operahögskolan i Stockholm i 2019. I årene 2020-2022 studerte hun ved operaakademiet i Malmö, med en mastergrad kombinert med et praksisprogram ved Malmö Opera. Hun sang da La Suora Zelatrice i Suor Angelica på hovedscenen til Malmö Opera, og også ulike roller i turneen med Det går an – og Det stora oväsendet.

I 2019 hadde hun sin rolledebut som Mercédès i Carmen med Lyriska Sällskapet i Gävleborg. Same år var hun Medoro i Kungliga Operans urpremiere på Ramström/Händel/Vivaldis Orlando på Confidencen.

De siste årene har Bryngelsson også sunget roller som Cherubino og Marcellina i Figaros bryllup, La Frugola i Il Tabarro av Puccini – og Konchakovna i Fyrst Igor.

Hun har mottatt flere stipend og priser, og var en av prisvinnerne i Schloss Rheinsberg Internationaler Gesangswettbewerb i 2020, og i desember 2021 spilte hun rollen som Moren i Humperdincks Hänsel und Gretel ved Kammeroper Schloss Rheinsberg. Hun ble også vinner av Ovis-rösten 2021, og av Anders Walls stiftelses Giresta-stipendiat 2022.

Sommeren 2022 var Bryngelsson en av de utvalgte sangerne i vårt sommerakademi Opera ved fjorden, der hun bl.a. sang rollen som La Ciesca i enakteren Gianni Schicchi av Puccini.

Sommeren 2023 rolledebuterte hun som Dido i Purcells Dido & Aeneas ved Österbybruk i Sverige.

Oppdatert september 2023


Medvirket på

Katja Kabanova
Spilleperiode: 10-10/11

Katja Kabanova

Katja Kabanova er en unik opera med paralleller til flere av Henrik Ibsens sterke kvinneskikkelser.

Les mer Overstått forestilling