Hopp til innhold

Marcela Randem

Den unge norske sangeren Marcela Randem gjester Bergen Nasjonale Opera for første gang, i rollen som Andre skognymfe i Rusalka høsten 2021.

Året etter at Marcela Randem var ferdig med videregående vant hun Statkrafts Young Star-stipend (2012) og hun deltok på ulike konserter bl.a. sammen med markante norske musikerer som pianisten Wolfgang Plagge og fiolinisten Stig Nilsson ved Hardanger Musikkfest, og som solist ved utdelingen av Kavli-prisen med Oslo Camerata og Stephan Barratt-Due in Oslo Konserthus. Randem var også solist i Gloria av Poulenc med Oslo symfoniorkester i Grønland kirke.

I 2018 fullførte hun en mastergrad ved Norges Operahøgskole i Oslo, og same år var hun studentpraktikant ved Vilnius Academy of Music der hun studerte med Irena Milkeviciute. I 2019 mottok hun et stipend fra FFUK (Fond for utøvende kunstnere) og flyttet til Berlin for å studere hos Abbie Furmansky.

Denne sommeren (2021) skal hun rolledebutere som Dorabella in Mozarts Così fan tutte ved Vienna Opera Festival.

Her kan du lese reportasjen om Marcela og søsteren Victoria Randem, og også se opptaket av duetten de sang på NRKs tv-sendte Ønskekonsert: