Hopp til innhold

Mai Goto

Den prisvinnende pianisten Mai Goto inviterer til digital konsert fra Bergen sammen med mezzosopranen Daniela Iancu Johannessen 21. april.

Den japanske pianisten Mai Goto har sin grunnutdanning fra Osaka Universitet for musikk i Japan. Hun studerte deretter ved Franz Liszt-akademiet i Ungarn og i 2012 tok hun mastergrad i utøvende musikk ved Griegakademiet, Bergen. Mai har mottatt flere priser i nasjonale konkurranser i Japan og i 2009 fikk hun førstepris i “The 24th International Music Competition Rovero d’Oro” i Italia. Mai er en allsidig musiker og opptrer med solokonserter, kammermusikk og som akkompagnatør. Hun har sin base i Bergen, hvor hun regelmessig spiller konserter. I tillegg har hun opptrådt i en rekke europeiske land, USA og Japan.

Siden 2016 har Mai medvirket som utøvende kunstner og komponist i teaterproduksjoner sammen med skuespilleren Karin Stautland. Hun var også en pådriver bak "Issun Boshi – et japansk eventyr", som ble fremført i Reykjavik i 2019. Hun har også vært involvert i konsertseriene “Antikk musikk” med blokkfløytisten Anette Bjørnenak, og “Grieg i Bergen” med Michael Süssmann og Sunniva Lien Olsen – og arena:klassisks “Show-case” i Oslo. I regi av Borealisfestivalen spilte hun i Matteo Fargions stykke " We have to dress gorgeously", som ble fremført i Bergen, Oslo og Frankrike. Hun har regelmessig soloopptredener på Siljustøl, i komponisten Harald Sæveruds hjem.

Sommeren 2020 skal hun delta som festivalartist på Reykjavík Fringe på Island.