Hopp til innhold

Lina Johnson

Høsten 2021 har Lina Johnson fra Austevoll rollen som Evridike i Den Norske Operas nye versjon av Orfeus i underverdenen.

Sopranen Lina Johnson fra Austevoll har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet i København. Hun debuterte på Det Kongelige Teater i København som Najade i Ariadne auf Naxos i 2009 og har siden gjort flere roller der; som Konstanze i Karmelittsøstrene, Musetta i La bohème, Despina i Così fan tutte og Genovieffa i Suor Angelica.

Ved Den Norske Opera & Ballett har hun sunget Adele i Flaggermusen, Vespetta i Pimpinone, Rosina i Barberen i Sevilla, Nattens dronning i Tryllefløyten, Hustruen i Rolf Wallins opera Elysium, Adina i Elskovsdrikken og i 2019 som Gilda i Rigoletto. Høsten 2021 synger hun rollen som Evrydike i operetten Orfeus i underverdenen, med Vidar Magnussen som regissør.

Hun har også sunget Violetta i La traviata ved Copenhagen Operafestival, tittelrollen i Lucia di Lammermoor ved Opera Hedeland, Adina i Elskovsdrikken og Konstanze i Bortførelsen fra Seraillet ved Den Jyske Opera, Sophie i Rosenkavaleren ved NCPA Beijing, samt Gilda i Rigoletto ved Scottish Opera, Teatro Verdi di Trieste og Operaen i Kristiansund.

Lina Johnson har vært en hyppig gjest ved norske distrikts- og regionoperaer: som Oscar i Maskeballet ved Opera Nordfjord, Nattens dronning i Tryllefløyten ved Opera Trøndelag, Frasquita i Carmen med Trondheim Symfoniorkester og Opera, og ved Oscarsborg Operaen, der hun har vært engasjert både som Gilda og Adina, og august i år (2021) som Marie i Regimentets datter.

Johnson har vunnet flere priser og konkurranser, og har nylig gjort to innspillinger: Face to Face på Amchara/Naxos i 2019 og A Quiet Beauty på Lawo i 2020.

Kilde: bl.a. Den Norske Opera & Ballett

November 2021

Medvirket på

Opera Bobler Lady Sea Term
Spilleperiode: 29/09

Opera i Austevoll 2018

For første gong reiser vi sørover til Austevoll der vi inviterer til ein heil kveld med opera og god mat og drikke i den idylliske hamna i Bekkjarvik.

Les mer Overstått forestilling