Hopp til innhold

Ladislav Elgr

Den tsjekkiske tenoren Ladislav Elgr er kjent for roller som Tamino i Tryllefløyten - og Don José i Carmen. Høsten 2023 kommer han til Bergen for å være Katjas elsker Boris i Katja Kabanova.

Tenoren Ladislav Elgr har sin musikkutdannelse fra Praha i hjemlandet, og allerede under studiene sang han flere roller ved Nasjonalteatret i Praha. Elgr var en del av operastudioet i Nürnberg sesongen 2005/06, og ved statsoperaen i Hamburg i årene 2006-2008. To sesonger sang han også ved Wiener Volksoper, i roller som bl.a. Tamino i Tryllefløyten og Alfred i Flaggermusen.

Han har også sunget på andre anerkjente operascener som La Fenice i Venezia, Paris Opéra, Theater an der Wien, Den Kongelige Opera i København og Semperoper i Dresden. Don José i Carmen, Erik i Den flyvende hollender og Prinsen i Rusalka er noen av rollene har er blitt kjent for.

Elgr rolledebuterte som Prinsen med Glyndebourne on Tour i 2012, og har deretter han sunget denne rollen bl.a. ved Grand Théâtre de Genève, Concertgebouw i Amsterdam, Theater an der Wien – og sesongen 2019/2020 ved Oper Leipzig.

Våren 2021 sang han rollen som Števa Buryja i Jenůfa av Janáček ved Statsoperaen i Berlin, dirigert av Sir Simon Rattle, noe han gjentok våren 2022, da ved Grand Théâtre de Genève.

Våren 2023 er han Sergej i Lady Macbeth fra Mtsensk av Sjostakovitsj, også ved Grand Théâtre de Genève, i regi av Calixto Bieito.

Oppdatert mars 2023