Hopp til innhold

James Ley

Den amerikanske tenoren James Ley synger rollen som Varvaras kjæreste Kudrjáš i Katja Kabanova her i Bergen denne høsten.

Den amerikanske tenoren Jamey Ley er utdannet ved den prestisjefylte Juilliard School i New York, der han ble hyllet for sin ​“pure tone and innocent expressiveness” (Opera Wire) og for sine ​“lovely legato lines with his silvery tenor” (Seen and Heard International). 

I sesongen 2020/21 var han medlem av operastudioet ved Bayerische Staatsoper I München med et stipendiat fra Opera Foundation, og sang rollen som Budbringer i Verdis Aida med Zubin Mehta som dirigent som en del av München Opera Festival.

I sesongen 2021/22 husdebuterte han både ved Gran Teatre del Liceu Barcelona og Opéra National de Bordeaux som Ferrando med Les Musiciens du Louvre dirigert av Marc Minkowski. På konsertscenen var han solist ved Opéra de Limoges i Beethovens 9. symfoni, og med Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunk i Elias av Mendelssohn.

James Ley startet sesongen 2022/23 på Edinburgh-festivalen som Andre nazarener i Salome med Bergen Filharmoniske Orkester, dirigert av Edward Gardner.

I januar 2023 sang han igjen rollen som Ferrando i Così fan tutte, i en spesiell versjon av Da Ponte-trilogien med Les Musiciens du Louvre og Marc Minkowski, også med plateinnspilling i Versailles.

Våren 2023 gjestet han Bühnen Bern for første gang som Vaudémont i Iolanta av Tsjajkovskij, i en ny versjon av David Bösch. Og i mai var han solist i Schumanns  Das Paradies und die Peri med Orquesta Sinfónica de Navarra, i Pamplona dirigert av Perry So.

Oppdatert september 2023


Medvirket på

Katja Kabanova
Spilleperiode: 10-10/11

Katja Kabanova

Katja Kabanova er en unik opera med paralleller til flere av Henrik Ibsens sterke kvinneskikkelser.

Les mer Overstått forestilling