Hopp til innhold

Ingebjørg Kosmo

Mezzosopranen Ingebjørg Kosmo kommer til Bergen som skuespilleren Borgersen i Den glade enke 2.0 våren 2022.

Ingebjørg Kosmo studerte på Musikkonservatoriet i Trondheim og Operahøgskolen i Oslo, og ble en del av solist-ensemblet ved Den Norske Opera & Ballett i 1997.

Ved DNO&B har hun gjort mange store roller, som Octavian i Rosenkavaleren, Komponisten i Ariadne auf Naxos, Donna Elvira i Don Giovanni og Dorabella i Così fan tutte. Med sin solide erfaring har hun også fylt roller som Marcellina i Figaros bryllup og Bianca i The Rape of Lucretia, i tillegg til Mor Åse/Gamle Solveig i Peer Gynt og Suzuki i Madama Butterfly. I juni 2019 sang hun rollen som Merete Beyer i Anne Pedersdotter.

Kosmo er også en ettertraktet konsertsanger og har vært gjestesolist hos prestisjetunge aktører som festspillene i Salzburg og Berliner Philharmoniker. Hennes lyriske mezzo gir stemme til Anitra i innspillingen av Peer Gynt med Bergen Filharmoniske Orkester. I 2013 ga hun ut en CD med barnesanger, Mamma synger - Sanger som går i arv, sammen med tre andre sangerkollegaer.

Etter mange år som ansatt i Den Norske Opera & Ballett er Kosmo nå frilanser, og i mai 2019 holdt hun en felles avskjedsforestilling sammen med Thor Inge Falch – som for øvrig spiller henness makker Konow i Den glade enke 2.0 – med en scenisk framføring av Mahlers Das Lied von der Erde.

Høsten 2021 sang hun Markisen av Birkenfeld i Regimentets datter av Donizetti, på OscarsborgOperaen.

Oppdatert mars 2022

Medvirket på

Den Glade Enke 2.0
Spilleperiode: 30-30/04

Se gratis / Den glade enke 2.0

Se Den glade enke 2.0 gratis – der du er! Forestillingen 1. april ble strømmet direkte fra Grieghallen, og ligger tilgjengelig i opptak.

Les mer Gratis inngang