Hopp til innhold

Christian Valle

Bassbarytonen Christian Valle er Publio, lederen for Titos livgarde, i vår oppsetning av Mozarts opera La clemenza di Tito med premiere 13. mars 2021 i Grieghallen.

Den norske bassbarytonen Christian Valle studerte opera ved Guildhall School of Music and Drama i London.

I 2016 jobbet han med Sir Simon Rattle og London Symphony Orchestra, da han gjorde rollen som Storebroren i urpremieren på Sir Peter Maxwell-Davies The Hogboon. I 2017 jobbet han igjen med Rattle og LSO som Ruffiack i Ligetis Le grand macabre, regissert av Peter Sellars.

Han debuterte i 2017 ved Garsington Opera som Ypperstepresten i Händels Semele. Der var han også med i koret og var cover for Arkel i Pelléas og Mélisande. På hans konsertrepertoar står verk som Brahms Requiem, Händels Messias, Bachs Johannespasjonen, Puccinis Messa di Gloria og Brahms Liebeslieder.

Valle ble tildelt Ingrid Bjoner-prisen som beste norske sanger i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2017 og har mottatt en rekke stipender.

Høsten 2018 spilte han Surin i Spar Dame ved Den Norske Opera & Ballett. Våren 2019 sang Valle rollen som Bottom i En midtsommernattsdrøm ved Guildhall, og sommer deltok han i Glyndebourne-festivalen som medlem av Glyndebourne Opera Chorus.

Fra høsten 2019 er Valle tilknyttet Opera Studio ved Bayerische Staatsoper i München i to sesonger, og fra sesongen 2021/22 blir han en del av ensemblet ved Konzert Theater Bern.

Oppdatert juni 2021

Medvirket på

LCDT4 1500x1000 nett
Spilleperiode: 15/03

GRATIS OPERA // LA CLEMENZA DI TITO

Gikk du glipp av den direktesendte strømmen? Nå kan du se opptaket - når du vil, der du er!

Les mer Gratis inngang
OperaFest på Terminus
Spilleperiode: 12-12/10

Operafest på Terminus 2019

Tre dagers operafest på Grand Hotel Terminus, med OperaBobler, OperaSmak – og Afternoon Tea!

Les mer Overstått forestilling