Hopp til innhold

Christian Valle

Valle har nettopp avsluttet sine studier ved Guildhall School of Music and Drama i London, og skal fra høsten være tilknyttet den anerkjente Bayerische Staatsoper i to sesonger.  

Den norske bass-barytonen Christian Valle studerte opera ved Guildhall School of Music and Drama i London.

I 2016 jobbet han med Sir Simon Rattle og London Symphony Orchestra, da han gjorde rollen som Storebroren i urpremieren på Sir Peter Maxwell-Davies The Hogboon. I 2017 jobbet han igjen med Rattle og LSO som Ruffiack i Ligetis Le grand macabre, regissert av Peter Sellars.

Han debuterte i 2017 ved Garsington Opera som Ypperstepresten i Händels Semele. Der var han også med i koret og var cover for Arkel i Pelléas og Mélisande.

På hans konsertrepertoar står verk som Brahms Requiem, Händels Messias, Bachs Johannespasjonen, Puccinis Messa di Gloria og Brahms Liebeslieder.

Valle ble tildelt Ingrid Bjoner-prisen som beste norske sanger i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2017 og har mottatt en rekke stipender.

Høsten 2018 spilte han Surin i Spar Dame ved Den Norske Opera & Ballett. Våren 2019 sang Valle rollen som Bottom i En midtsommernattsdrøm ved Guildhall, og sommer deltok han i Glyndebourne-festivalen som medlem av Glyndebourne Opera Chorus. Fra september er han tilknyttet Opera Studio ved Bayerische Staatsoper i München i to sesonger, og en av rollene som venter der er Farfallo i Richards Strauss´ Die schweigsame Frau våren 2020, i Barrie Koskys regi.

Valle er også en av solistene på Operagallaen i Grieghallen 3. oktober 2019.