Hopp til innhold

Arnheiður Eiríksdóttir

Den islandske mezzosopranen Arnheiður Eiríksdóttir er Varvara i operaen Katja Kabanova i Bergen høsten 2023

Etter å ha fullført diplom-studiet ved musikkonservatoriet i Reykjavik, reiste Arnheiður Eiríksdóttir til Wien for å studere videre ved Universität für Musik und darstellende Kunst. Allerede som student der fikk hun muligheten til å synge Cherubino i Figaros bryllup, Meg Page i Verdis Falstaff – og Andronico i Händels Tamerlano ved Schlosstheater Schönbrunn. Hun sang også Dorabella ved Daegu operahus i Sør-Korea, og Hänsel (i Humperdincks Hänsel und Gretel) og Suzuki (i Madama Butterfly) med Den islandske operaen.

Fra 2018 til 2020 var Eiríksdóttir medlem av operastudioet ved Oper Köln, der hun bl.a. sang Carlotta i Salieris La scuola de’gelosi,  Jennie Hildebrand i Weills Street Scene, og Mercédès i Carmen.

Eiríksdóttir har vært en del av solistensemblet ved Nasjonaloperaen i Praha siden sesongen 2020/21.

I sesongen 2022/23 synger hun et vidt spekter av roller : Octavian i Rosenkavaleren, Komponisten i Ariadne auf Naxos, Rosina i Barberen i Sevilla, Varvara i Katja Kabanova, Cherubino i Figaros bryllup, Dorabella i Così fan tutte, Kjøkkengutten i Rusalka – og Stéphano i Romeó et Juliette av Gounod.

Oppdatert september 2023