Hopp til innhold

Arnheiður Eiríksdóttir

Den islandske mezzosopranen Arnheiður Eiríksdóttir er Varvara i operaen Katja Kabanova i Bergen høsten 2023

Etter å ha fullført diplom-studiet ved musikkonservatoriet i Reykjavik, reiste Arnheiður Eiríksdóttir til Wien for å studere videre ved Universität für Musik und darstellende Kunst. Allerede som student der fikk hun muligheten til å synge Cherubino i Figaros bryllup, Meg Page i Verdis Falstaff – og Andronico i Händels Tamerlano ved Schlosstheater Schönbrunn. Hun sang også Dorabella ved Daegu operahus i Sør-Korea, og Hänsel (i Humperdincks Hänsel und Gretel) med Den islandske operaen.

Fra 2018 til 2020 var Eiríksdóttir medlem av operastudioet ved Oper Köln, der hun bl.a. sang Carlotta i Salieris La scuola de’gelosi,  Jennie Hildebrand i Weills Street Scene, og Mercédès i Carmen. Hun hadde også en gjesterolle som Kjøkkengutten I Rusalka ved Oper Köln.

Eiríksdóttir har vært en del av solistensemblet ved Nasjonaloperaen i Praha siden sesongen 2020/21.

I sesongen 2022/23 synger hun et vidt spekter av roller : Octavian i Rosenkavaleren, Rosina i Barberen i Sevilla, Varvara i Katja Kabanova, Cherubino i Figaros bryllup, Dorabella i Così fan tutte, Kjøkkengutten i Rusalka, Stéphano i Romeó et Juliette av Gounod – og Mercédès i Carmen.

I mars i år skal Arnheiður Eiríksdóttir tolke rollen som Suzuki in Puccinis Madama Butterfly ved Den islandske operaen i Reykjavík.

Publisert mars 2023