Hopp til innhold

Adrian Angelico

Mezzosopranen Adrian Angelico er prins Orlofsky – alias Karl-Maria Ulriken – i vår nye vri på Flaggermusen våren 2024.

- Adrian Angelico (Karl-Maria Ulriken) håndterer både operettenumrene og den inkorporerte Don’t stop me now (Freddie Mercury) med samme selvsagte sjangerforståelse og profesjonalitet. (Hilde Halvorsrød i Scenekunst. no 14. mars 2024)

Adrian Angelico er født i Tromsø, og studerte sang ved Royal College of Music og Benjamin Britten International Opera School i England. Angelico har også vært en del av operastudioet i Zürich. I 2009 mottok hen to spesialpriser ved Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, og i 2017 fikk hen Norges største operapris, Wilhelmsen-prisen.

Angelico debuterte ved Royal Opera House Covent Garden i 2014 i rollen som Marquise de Merteuil i Luca Francesconis samtidsopera Quartett, en rolle hen gjentok i 2017 både i Frankrike, Italia og USA.

Tittelrollen som Carmen fremførte hen sammen med Trondheim Symfoniorkester og Opera i 2015, og ved Arktisk Filharmonis Opera har hen sunget Komponisten i Richard Strauss’ Ariadne på Naxos. I 2019 debuterte Angelico ved Göteborgs Operan som Cherubino i Mozarts Figaros bryllup, før hen tolket Prins Orlofsky i Flaggermusen i Hamburgs nye Elbphilharmonie, med Manfred Honeck som dirigent. En av Angelicos signaturroller er Octavian i Rosenkavaleren, som hen har sunget både ved Kungliga Operan i Stockholm (2018) og ved Den Norske Opera & Ballett (2019).

Våren 2021 var Angelico den forelskede Sesto, som må velge mellom sin nære venn Tito og den manipulerende Vitellia, i vår koronatilpassede oppsetning av Mozarts La clemenza di Tito. Hele forestillingen ble strømmet direkte på Opera Vision, du kan se opptaket her (lenke til YouTube).

I årene 2022 og 2023 tolket Angelico rollen som Cherubino i to ulike oppsetninger: Først ved Den Kungliga Operan i Stockholm, i regi av Ole Anders Tandberg, og deretter ved Malmö Opera. Høsten 2023 hadde hen en egen konsert på Den Norske Opera, med både klassiske arier, musikalnummer og joik.

Oppdatert mars 2024

Bli bedre kjent med Adrian Angelico i dette intervjuet på Kulturtanken.no (lenke)

Hør Adrian Angelico som Komponisten i Ariadne på Naxos med Arktisk Filharmoni i 2017:

Foto: Patricia Valera

Medvirket på

La clemenza di Tito
Spilleperiode: 19-19/03

LA CLEMENZA DI TITO 2021

Rå maktkamp, begjær, sjalusi og Mozarts nydelige musikk. La clemenza di Tito leverer all den skjønnhet og heftige følelser vi forventer fra mesternes mester.

Les mer Overstått forestilling
LCDT4 1500x1000 nett
Spilleperiode: 15/03

GRATIS OPERA // LA CLEMENZA DI TITO

Gikk du glipp av den direktesendte strømmen? Nå kan du se opptaket - når du vil, der du er!

Les mer Gratis inngang