Hopp til innhold

Generasjon - en aldringsfestival

Kjøp billetter

Generasjon - en aldringsfestival

Spilleperiode

31. mai 2024

Sted

Universitetets Aula

Spilletid

1 t

Billetter

Gratis

Sviskekompott og klassiske perler i konsert spesielt tilrettelagt for personer med demens, men passer for alle. Gratis billett ved påmelding.

Én ting har vi til felles – vi blir alle eldre. Hva er aldring for deg? Hva slags samfunn vil du bli gammel i? Bergen Nasjonale Opera er stolt samarbeidspartner på aldringsfestivalen Generasjon. Her bidrar vi med vakker opera på festkonserten som arrangeres i Universitetsaulaen.

FESTKONSERT
Sviskekompott og klassiske perler er en anledning til å nyte kjente sanger eller finne nye favoritter. Ta med deg besteforeldre, barn eller barnebarn til dette vakre, musikalske pusterommet midt i festivalen. Konserten er spesielt tilrettelagt for personer med demens, og vi anbefaler publikum til å sette av tid den vakre botaniske utstillingen som sammen med museet er den historiske opprinnelsen til Universitetet i Bergen.

Fra Bergen Nasjonale Opera kommer sopranen Louise Engeseth og bassbarytonen Ludvig Lindström. Andre musikere du får høre på konserten er Hilde Trætteberg Serkland, Mari Persen og Helge Lilletvedt.

KLIKK HER FOR Å MELDE DEG PÅ KONSERTEN

OM FESTIVALEN
Vi står overfor et historisk tiår. For første gang blir vi flere eldre enn barn i verden. Både FN og WHO kaller dette en av de største samfunnsutfordringene i det 21. århundret. I de nordiske landene vil endringene true velferdsstaten og helsetjenestene våre. Det vil også endre likestillingen vi tar for gitt, og skape en vanskelig hverdag for de som har minst.

Med flere eldre får vi også flere erfarne og ressurssterke personer med tid og innsikt. Det gir oss en unik mulighet for vekst, dristig endring og et klokere, varmere fellesskap. Generasjon: en aldringsfestival vil stimulere til nye tanker og gode nabolag, gi deg vakre opplevelser og nyttig kunnskap for en bedre fremtid.

Her kan du delta i debatter og samtaler, verksteder, oppdatert forskning, kunstopplevelser og en mesterklasse spesielt for omsorgsarbeidere. Se hele tilbudet her, med lenke til påmelding per arrangement.

Festivalen er gratis og åpen for alle

Lenke til Generasjon - en aldringsfestival med mer informasjon

Partnere i festivalens styringsgruppe: GC Rieber Fondene, Nasjonalt senter for aldring og helse, Bergen kommune, Verdighetssenteret - kompetanse for en verdig alderdom og Bergen Nasjonale Opera

Samtlige spilledatoer


31/05 Fredag 14.00
Universitetets Aula Kjøp billetter
Kjøp billetter