Hopp til innhold

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes har spilt inn musikkvideo av Queen-låten "Don't stop me now" denne uken, sammen med den eksentriske milliardæren Karl-Maria Ulriken!

Bakgrunnen for videoen er en ekstremt "grande entrée" du får se i operetten Flaggermusen. Leif Ove kjenner du nok fra før, men en introduksjon til den eksentriske milliardæren, som spilles av mezzosopranen Adrian Angelico, er nok på sin plass!

Flaggermusen Ulriken Adrian piano web 1

Karl-Maria Ulriken er Bergens rikeste person – og en beundret berømthet. Hadde Bergen fått være et eget land, ville nok Ulriken blitt utropt til konge. Ulriken holder grandiose fester – men kjemper mot kjedsomheten.

Hopper vi inn i handlingen i Flaggermusen var han derfor både lett å be, og den mest erfarne spilloppmakeren å spørre, da Falke trengte hjelp til å utforme en utspekulert hevn. Falkes hevntanker har nemlig sydet etter en offentlig ydmykelse, der gode venner forlot han i spott og spe – full og utkledd som Batman.

Hevnen de to planlegger finner sted på et maskeball hos milliardæren – den største og mest spektakulære festen Bergen har sett!

Flaggermusen Ulriken Leif Ove piano web 1

UNE GRANDE ENTRÉE
Til denne festen ønsker verten å ankomme med stil – i luftlinje fra fjellet han deler navn med. Men ikke nok med det, og siden vi er i operettens univers, synger han underveis.

Til å kompe låten har Karl-Marias gode venn Leif Ove Andsnes kastet seg over sjansen til å spille inn musikk med A-kjendisen, og har tatt med seg sitt beste flygel til Ulriken for anledningen.

Herr Ulriken har nok hentet inspirasjon fra både Elton Johns "Rocket Man" og "Don't stop me now" – mer enn et hint til hvordan kvelden vil utfolde seg ...

Flaggermusen Ulriken Grieghallen landing web

Vel fremme på (!) Grieghallen blir festens vert mottatt av sin glamorøse assistent, Ivan-Iwanka (DNS-skuespiller Knut Erik Engemoen). Hen har ansvaret for å få på sminke og et kostyme det vil gå gjetord om – før Ulrikens spektakulære entré på maskeraden.

Flaggermusen Ulriken Grieghallen sminke2 web 1
Flaggermusen Ulriken filmcrew web 1

VIDEOEN ER PRODUSERT AV SØLVREV
Musikkvideoen var ikke helt enkel å få til. På Ulriken lå nemlig tåken som en suppe rundt alle de sju fjell og sikten var bare på noen få meter!

Det føltes nesten som en reise inn i det ukjente, da våre to stjerner og et filmteam la i vei i gondol, omhyllet av hvitt.

Flaggermusen Ulriken team i skodden web 1

Videoen er produsert av det bergensbaserte produksjonsselskapet Sølvrev. De hadde tenkt ut alle scenario – også tåke.

En vesentlig del av videoen, du skjønner mer når du ser den, ble derfor filmet en skoddefri dag, med god sikt mot Grieghallen.

Ulriken letter

ET LITE PS ...
Det var bare tøys det med at Leif Ove Andsnes hadde tatt med flygelet sitt. Beklager;) Flygelet var det Bergen Backline som hadde fraktet opp til Ulriken, og det hører med til historien at de hadde fjernet tangentene først, så det ikke skulle bli så tungt.

Og ikke nok med det. Opptaket av pianostemmen til "Don't stop me now" ble gjort for noen uker siden, med kapellmester Helge Lilletvedt fra DNS. Det blir med videoinnspilling som med operetter – lag på lag med forviklinger og spillopper.

Flygel Ulriken

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten.