Hopp til innhold

Festen er i gang!

Både TV 2 og Bergens Tidende var på plass for å overvære pangstarten til Flaggermusen, hvor et topplag skandinaviske operasangere og skuespillere fra DNS møttes for å sparke i gang prøvene til den elleville operetten.

Rundt 80 medvirkende og gjester var til stede da operasjefen endelig kunne ønske velkommen til teamet som skal sørge for å få vårens store snakkis i Bergen på scenen i tide til premieren 9. mars.

Ivi Karnezi

Sopranen Ivi Karnezi la an tonen og blendet oss med både stemmeprakt og bergensk aksent under urfremføringen av "Csárdás", som i vår nye versjon har blitt en overdådig hyllest til Bergen by.

HISTORISK SAMARBEID
Det er også et lite stykke historie som finner sted i Grieghallen i disse dager - nemlig det aller første samarbeidet mellom Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene!

I Flaggermusen møtes musikk og teater i en smektende vals, fylt av humoristiske kjærlighetsforviklinger. Fem skuespillere medvirker fra DNS, og sørger for et ekstra dryss av komisk krydder underveis i forestillingen. Vi gleder oss ekstra over å ønske Eirik del Barco Soleglad, Svein Harry Schöttker-Hauge,  Lykke Kristine Moen, Knut Erik Engemoen og Tormod Løvold velkommen til Team Flaggermusen!

Adam og Eirik Flaggermusen

FREKT NYTT MANUS
Det ble et hjertelig gjensyn mellom Eirik del Barco Soleglad og manusforfatter Adam Price, i det forlokkende kostymegalleriet til operetten. Eirik har nemlig, i tillegg til å spille rollen som hardt prøvet overbetjent i Økokrim, oversatt manuset til erkebergensk og samarbeidet tett med Adam i prosessen. Forvent både saftige uttrykk og skarre-r når ord som "tjommi" og "daier" finner sin plass i wienervalsen.

Provestart Flaggermusen web 6

Adam Price har plassert rivalisering mellom Oslo og Bergen sentralt i handlingen. For både sangere og skuespillere ble det et latterfullt første møte med handlingen, som også inkluderer et satirisk blikk på innsidehandel og kreativ bokføring på andre siden av fjellet ...

Provestart Flaggermusen web 5

Allerede på dag én var teamet i full gang med prøvene, og vi ser frem til å rapportere fra bak kulissene underveis, mens operetten blir til her i Grieghallen.

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram, hvor vi deler bilder og videoer fra en både morsom og tankevekkende operette, som i all sin lekenhet blir en hyllest til selve livet.

Les mer om Flaggermusen på TV2

Les mer om Flaggermusen i BT

Flaggermusen: Ivi, Eirik, Adam og Helena

Siste nyheter

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten!

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!

Eirik del Barco Soleglad i Flaggermusen

Fikk Publikumsprisen 2023

Eirik del Barco Soleglad, som du snart får oppleve i Flaggermusen, mottok i helgen Publikumsprisen 2023 av Bergen Teaterforening for sin rolletolkning i Diktatoren!

Eivind Gullberg Jensen

Godt nytt operaår!

Eg er heilt sikker på at 2024 kjem til å bli eit godt år for opera i Bergen!