Hopp til innhold

Festen er i gang!

Både TV 2 og Bergens Tidende var på plass for å overvære pangstarten til Flaggermusen, hvor et topplag skandinaviske operasangere og skuespillere fra DNS møttes for å sparke i gang prøvene til den elleville operetten.

Rundt 80 medvirkende og gjester var til stede da operasjefen endelig kunne ønske velkommen til teamet som skal sørge for å få vårens store snakkis i Bergen på scenen i tide til premieren 9. mars.

Ivi Karnezi

Sopranen Ivi Karnezi la an tonen og blendet oss med både stemmeprakt og bergensk aksent under urfremføringen av "Csárdás", som i vår nye versjon har blitt en overdådig hyllest til Bergen by.

HISTORISK SAMARBEID
Det er også et lite stykke historie som finner sted i Grieghallen i disse dager - nemlig det aller første samarbeidet mellom Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene!

I Flaggermusen møtes musikk og teater i en smektende vals, fylt av humoristiske kjærlighetsforviklinger. Fem skuespillere medvirker fra DNS, og sørger for et ekstra dryss av komisk krydder underveis i forestillingen. Vi gleder oss ekstra over å ønske Eirik del Barco Soleglad, Svein Harry Schöttker-Hauge,  Lykke Kristine Moen, Knut Erik Engemoen og Tormod Løvold velkommen til Team Flaggermusen!

Adam og Eirik Flaggermusen

FREKT NYTT MANUS
Det ble et hjertelig gjensyn mellom Eirik del Barco Soleglad og manusforfatter Adam Price, i det forlokkende kostymegalleriet til operetten. Eirik har nemlig, i tillegg til å spille rollen som hardt prøvet overbetjent i Økokrim, oversatt manuset til erkebergensk og samarbeidet tett med Adam i prosessen. Forvent både saftige uttrykk og skarre-r når ord som "tjommi" og "daier" finner sin plass i wienervalsen.

Provestart Flaggermusen web 6

Adam Price har plassert rivalisering mellom Oslo og Bergen sentralt i handlingen. For både sangere og skuespillere ble det et latterfullt første møte med handlingen, som også inkluderer et satirisk blikk på innsidehandel og kreativ bokføring på andre siden av fjellet ...

Provestart Flaggermusen web 5

Allerede på dag én var teamet i full gang med prøvene, og vi ser frem til å rapportere fra bak kulissene underveis, mens operetten blir til her i Grieghallen.

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram, hvor vi deler bilder og videoer fra en både morsom og tankevekkende operette, som i all sin lekenhet blir en hyllest til selve livet.

Les mer om Flaggermusen på TV2

Les mer om Flaggermusen i BT

Flaggermusen: Ivi, Eirik, Adam og Helena

Siste nyheter

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittariar

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!

Stilling ledig S Foto fra Flaggermusen av Magnus Skrede

Ledig stilling: Direktør

Bergen Nasjonale Opera søker etter direktør i fast 100 % stilling fra høsten 2024. Søknadsfrist 17. juni.

OVF23 Akademiorkesteret

«Verdensmestere» til Os

Sommerakademiet Opera ved fjorden har et stjernelag, som både studentene og publikum får nyte godt av.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.