Hopp til innhold

Ny direktør ved Bergen Nasjonale Opera

- Et selvskrevet valg, sier operasjefen om ny direktør ved BNO, Hanne Eidsvåg Andersen.

Hanne Eidsvåg Andersen er ansatt som ny direktør ved Bergen Nasjonale Opera (BNO).

- BNO er et viktig omdreiningspunkt for opera og musikkteater på Vestlandet, og jeg gleder meg til å bli en del av organisasjonen, forteller Eidsvåg Andersen.

Hanne Eidsvåg Andersen kommer fra stillingen som administrasjonssjef ved Haugesund teater, og har lang erfaring både fra kulturlivet og offentlig forvaltning. I tillegg har hun vært utøvende musiker og har hatt ulike styreverv i musikkrelaterte selskaper.

- Jeg ser frem til å fortsette det gode arbeidet BNO har gjort med å etablere en opera på Vestlandet. I en usikker og omskiftelig tid er det særdeles viktig å tenke samarbeidende prosjekter, og BNO er et viktig omdreiningspunkt i så måte. BNO skal fortsette sitt viktige arbeide med å fremme både nasjonale og internasjonale musikere, samt legge til rette for å gi nye talenter en profesjonell arena, og jeg gleder meg til å bli en del av det hele, sier Hanne Eidsvåg Andersen.

Hanne Eidsvåg Andersen starter i jobben ved BNO i oktober. Hun vil rapportere til operasjef.

- Det ble en spennende og krevende avslutning på sesongen, da vi brått var nødt til å finne noe så viktig som en ny direktør. Jeg var derfor svært glad og takknemlig da Hanne Eidsvåg Andersen dukket opp på søkerlisten, som med sin erfaring fra tilsvarende rolle ved Haugesund Teater og store pasjon for musikk, viste seg å være et selvskrevet valg. Velkommen tilbake til musikken, Hanne – vi gleder oss til å få deg med på laget i det givende arbeidet med å formidle opera til Bergen og hele Vestlandet, sier Eivind Gullberg Jensen, operasjef ved BNO.

Foto: Motiejus Kurmis

Siste nyheter

Eivind Flesland web

Kunst og kultur i motgangstider

Vi treng eit styrka kulturliv som beredskap - dette vert eit tema på Arendalsuka, der eg skal snakka med politikarar om dei store spørsmåla. Er kultur på deira liste, eller berre noko me syslar med i medgongstider?

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!