Hopp til innhold

Møt Hedvig Haugerud - ung sopran og understudy

Hvordan er det å være understudy til den kvinnelige hovedrollen Marietta? Hør Hedvig Haugerud fortelle mer om "drømmerollen" i De dødes by og synge den vakreste av ariene i operaen, Mariettas Lied.

Den unge sopranen Hedvig Haugerud er et talent i særklasse, og for tiden er vi så heldige å ha henne som vår "understudy" til den kvinnelige (doble) hovedrollen som Marietta/Maria i De dødes by.

Haugerud har allerede rukket å vinne flere priser for sin unike stemme, de nyeste var både 1. pris og orkesterprisen i den prestisjetunge Wagner-konkurransen The Lauritz Melchior International Singing Competition 2024.

Her hører du henne i samtale med operasjef i Bergen Nasjonale Opera, Eivind Gullberg Jensen, hvor hun forteller om rollen, musikken og opplevelsen som understudy i Grieghallen.

Hør Hedvig Haugerud synge fra den vakre arien Mariettas Lied under prøvene i Grieghallen, med Hans-Otto Ehrström på piano.

DE DØDES BY
OPERA AV ERICH WOLFGANG KORNGOLD
REGI AV CALIXTO BIEITO
2., 4., 6. og 8. NOVEMBER 2024
GRIEGHALLEN

De dødes by er en ny produksjon av Bergen Nasjonale Opera og presenteres i samarbeid med Musikkselskapet Harmonien og Edvard Grieg Korene

Siste nyheter

Die tote Stadt

Kva skjer i De dødes by?

Gjer deg klar til eit trekantdrama utanom det vanlege! Den forelska og forvirra Paul står midt mellom to kvinner som ser heilt identiske ut: Den eine er hans avdøde kone Marie, den andre er den livsglade dansaren Marietta.

Robin hood nhb

Frå vedunderbarn til Hollywood-komponist

Som opptakt til norgespremieren på operaen De dødes by, kan du no bli litt betre kjend med musikken til Oscar-vinnaren Erich Wolfgang Korngold. Her er seks gylne eksempel.

Eivind Flesland web

Kunst og kultur i motgangstider

Vi treng eit styrka kulturliv som beredskap - dette vert eit tema på Arendalsuka, der eg skal snakka med politikarar om dei store spørsmåla. Er kultur på deira liste, eller berre noko me syslar med i medgongstider?