Hopp til innhold

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige:

Forhistorien og de fire Exit-lignende typene med tilnavnet “The Fantastic Four” får vi se allerede under ouverturen: Dahl, Malmberg og hans advokat Blind drikker kompisen Falke under bordet, og latterliggjør ham deretter i sosiale medier – utkledd som Batman. Dermed kan vi vente oss en saftig hevn, som Falke kommer til å klekke ut i løpet av operetten.

AKT 1: HOS DE NYRIKE I OSLO
Vi er i forretningsmannen Gabriel Malmbergs luksuriøse leilighet på Tjuvholmen i Oslo. Hans kone Rosalinde er meget opptatt med sin personlige trener Alfredo. Deres au pair Imelda har som alltid hendene fulle med ekteparets to døtre, når en fristende invitasjon dukker opp: Overraskende nok er hun invitert til årets party hos selveste Karl-Maria Uriken, Bergens rikeste person! Men hvordan skal Imelda klare å snike seg unna pliktene?

Samtidig, på Økokrims kontor: Overbetjent Frosch er konstant frustrert over alle skattesnyterne i forretningslivet. Frosch er fra Bergen, men jobber i det moralsk forfalne Oslo. Nå har han som mål å avsløre Malmberg og hans tvilsomme advokat Blind. Men sjefen for Økokrim, Frank, er ikke særlig ivrig etter å hjelpe. Frosch drister seg likevel til å sende en beskjed til Malmberg, om å møte opp på Økokrims kontor, ellers blir han arrestert.

Hjemme hos Malmberg er hans kamerater Falke og Dahl – sammen med Blind – kommet for å trøste sin svirebror, og overtaler ham til å bli med på Ulrikens storslagne fest i Bergen før han møter hos Økokrim. For milliardæren Ulriken stiller jo selvsagt med helikopter for å fly inn alle gjestene fra Oslo.

Imelda tyvlåner en av kjolene til Rosalinde, og er endelig også klar for fest! Økokrim-paret Frosch og Frank ringer på døren hos Malmberg-familien, men i kaoset er det den arme Alfredo de arresterer og drar med seg, i stedet for Malmberg.

AKT 2: PINK PARTY I BERGEN
Det er klart for pink party og maskeball hos Karl-Maria Ulriken i den praktfulle byen Bergen! Ulrikens personlige assistent Ivan-Iwanka hilser de forkledte gjestene, blant dem “The Fantastic Four” Malmberg, Blind, Dahl – og den hevnlystne Falke.

Imelda kommer sammen med venninnen Maya, og de later begge som om de er forretningskvinner. Snart gjør verten Ulriken en grandios entré. Frosch og Frank sniker seg også inn, og er skjønt enige om at så mange vinningskriminelle samlet på ett sted, har de aldri sett før. Malmberg blir hodestups forelsket i en mystisk og syngende skjønnhet, og aner ikke at den han prøver å forføre, er hans egen (og rasende) kone Rosalinde. Forvirringen er total, og Falke – som har trukket i trådene – fryder seg.

AKT 3: SANNHETENS TIME I OSLO
Tilbake på Økokrims kontor er det dagen derpå: Overbetjent Frosch blir plaget av den uskyldige Alfredos fortvilte sang fra cellen, og sjefen Frank strever med å riste av seg minnene fra gårsdagens overdådige fest.

Frosch angrer nå bittert på at han i affekt arresterte alle gjestene hos Ulriken, og sendte dem med nattoget fra Bergen til Oslo: Nå kommer de på rekke og rad for å bli forhørt, mens de alle prøver å unngå å røpe sine innerste hemmeligheter. Men i finalen på Flaggermusen er sannhetens time kommet – det er bare å vente og se!

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!