Hopp til innhold

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige:

Forhistorien og de fire Exit-lignende typene med tilnavnet “The Fantastic Four” får vi se allerede under ouverturen: Dahl, Malmberg og hans advokat Blind drikker kompisen Falke under bordet, og latterliggjør ham deretter i sosiale medier – utkledd som Batman. Dermed kan vi vente oss en saftig hevn, som Falke kommer til å klekke ut i løpet av operetten.

AKT 1: HOS DE NYRIKE I OSLO
Vi er i forretningsmannen Gabriel Malmbergs luksuriøse leilighet på Tjuvholmen i Oslo. Hans kone Rosalinde er meget opptatt med sin personlige trener Alfredo. Deres au pair Imelda har som alltid hendene fulle med ekteparets to døtre, når en fristende invitasjon dukker opp: Overraskende nok er hun invitert til årets party hos selveste Karl-Maria Uriken, Bergens rikeste person! Men hvordan skal Imelda klare å snike seg unna pliktene?

Samtidig, på Økokrims kontor: Overbetjent Frosch er konstant frustrert over alle skattesnyterne i forretningslivet. Frosch er fra Bergen, men jobber i det moralsk forfalne Oslo. Nå har han som mål å avsløre Malmberg og hans tvilsomme advokat Blind. Men sjefen for Økokrim, Frank, er ikke særlig ivrig etter å hjelpe. Frosch drister seg likevel til å sende en beskjed til Malmberg, om å møte opp på Økokrims kontor, ellers blir han arrestert.

Hjemme hos Malmberg er hans kamerater Falke og Dahl – sammen med Blind – kommet for å trøste sin svirebror, og overtaler ham til å bli med på Ulrikens storslagne fest i Bergen før han møter hos Økokrim. For milliardæren Ulriken stiller jo selvsagt med helikopter for å fly inn alle gjestene fra Oslo.

Imelda tyvlåner en av kjolene til Rosalinde, og er endelig også klar for fest! Økokrim-paret Frosch og Frank ringer på døren hos Malmberg-familien, men i kaoset er det den arme Alfredo de arresterer og drar med seg, i stedet for Malmberg.

AKT 2: PINK PARTY I BERGEN
Det er klart for pink party og maskeball hos Karl-Maria Ulriken i den praktfulle byen Bergen! Ulrikens personlige assistent Ivan-Iwanka hilser de forkledte gjestene, blant dem “The Fantastic Four” Malmberg, Blind, Dahl – og den hevnlystne Falke.

Imelda kommer sammen med venninnen Maya, og de later begge som om de er forretningskvinner. Snart gjør verten Ulriken en grandios entré. Frosch og Frank sniker seg også inn, og er skjønt enige om at så mange vinningskriminelle samlet på ett sted, har de aldri sett før. Malmberg blir hodestups forelsket i en mystisk og syngende skjønnhet, og aner ikke at den han prøver å forføre, er hans egen (og rasende) kone Rosalinde. Forvirringen er total, og Falke – som har trukket i trådene – fryder seg.

AKT 3: SANNHETENS TIME I OSLO
Tilbake på Økokrims kontor er det dagen derpå: Overbetjent Frosch blir plaget av den uskyldige Alfredos fortvilte sang fra cellen, og sjefen Frank strever med å riste av seg minnene fra gårsdagens overdådige fest.

Frosch angrer nå bittert på at han i affekt arresterte alle gjestene hos Ulriken, og sendte dem med nattoget fra Bergen til Oslo: Nå kommer de på rekke og rad for å bli forhørt, mens de alle prøver å unngå å røpe sine innerste hemmeligheter. Men i finalen på Flaggermusen er sannhetens time kommet – det er bare å vente og se!

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!