Hopp til innhold

Forlenget åremål for operasjefen

Eivind Gullberg Jensen har takket ja til å fortsette som operasjef ved Bergen Nasjonale Opera i fem nye år.

Styret for Stiftelsen Bergen Nasjonale Opera har besluttet å forlenge åremålet til operasjef Eivind Gullberg Jensen med fem år. Gullberg Jensens åremål utløper opprinnelig i desember 2025, men etter styrets vedtak er det klart at han fortsetter i sin stilling til 31. desember 2030.

- I operaverdenen går årene fort og planleggingshorisonten er lang. Derfor var det maktpåliggende å sikre en forlengelse av operasjefens kontrakt allerede nå. BNO er fortsatt i en oppbyggingsfase som nasjonal institusjon. Det betyr at vi trenger et menneske ved roret som både er en høyt respektert kunstner og en markant offentlig profil. Det har vi med Eivind Gullberg Jensen, og styret i BNO er svært glade for at han har takket ja til et nytt åremål, sier styreleder Tom Remlov.

Operakunst på høyeste nivå
Kunstnerisk nytenking og dyktige kreative team og solister har blitt kjennetegn på Gullberg Jensens strategiske visjon. Bergenspublikummet har i hans virke latt seg begeistre av nyskrevne versjoner av Den glade enke av Lehár og Flaggermusen av Strauss d.y., som begge trakk fulle hus. To mer sjeldne tsjekkiske operaer har det også blitt, med de rørende historiene i Rusalka av Dvořák og Katja Kabanova av Janáček. Også en verdenskjent produksjon av Mozarts mest populære opera, Tryllefløyten, har kommet bergenspublikummet til gode.

Operasjefen gleder seg til fem nye år, og til å fortsette med å levere opera på høyt nivå i Bergen:

– Eg er djupt takksam for den tilliten styret i Bergen Nasjonale Opera har visa meg ved å forlenga mitt åremål som operasjef. Det er ei stor æra å få halda fram arbeidet med å utvikla og styrkja opera som kunstform i min eigen heimby. Eg ser fram til å byggja vidare på dei prosjekta me alt har satt i gong, og til å skapa nye kunstnarlege opplevingar for vårt dedikerte og stadig voksande publikum. Saman med det fantastiske teamet til Bergen Nasjonale Opera, er eg inspirert til å lyfta operakunsten til nye høgder dei komande åra.

2025 byr på Jon Fosse, akademi og samarbeid på landsbasis

Operasjefen er opptatt av å få både nasjonale samarbeid og norskspråklige produksjoner på plakaten, og allerede i mars 2025 kommer noe så sjeldent som en helt ny opera med tekst av Jon Fosse til Grieghallen – selvsagt på nynorsk.

På Festspillene i mai vises den nyskrevne operaen Terminus – det første av tre samarbeidsprosjekt mellom Den Norske Opera & Ballett i Oslo, Trondheim Symfoniorkester & Opera og Bergen Nasjonale Opera.

Hjertebarnet til Eivind Gullberg Jensen, og det første han ønsket å realisere som operasjef for BNO, er nok likevel sommerakademiet Opera ved fjorden. Akademiet retter seg mot unge sangere på starten av karrieren, i tillegg til unge orkestermusikere, dirigenter og repetitører som ønsker å jobbe med opera. På Oseana samles sterke lærerkrefter fra operaverdenen en uke hver sommer, for å veilede fremtidens operatalent. Akademiet støttes av Grieg Foundation, Talent Norge, Sparebankstiftelsen DnB, Sparebank1 SR-Bank og SR-stiftelsen og GC Rieber Fondene.

Siste nyheter

Eivind Flesland web

Kunst og kultur i motgangstider

Vi treng eit styrka kulturliv som beredskap - dette vert eit tema på Arendalsuka, der eg skal snakka med politikarar om dei store spørsmåla. Er kultur på deira liste, eller berre noko me syslar med i medgongstider?

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!