Hopp til innhold

Fikk Publikumsprisen 2023

Eirik del Barco Soleglad, som du snart får oppleve i Flaggermusen, mottok i helgen Publikumsprisen 2023 av Bergen Teaterforening for sin rolletolkning i Diktatoren!

I helgen mottok Eirik del Barco Soleglad publikumsprisen for sin rolle som Chaplin i Diktatoren på DNS. Neste gang du treffer den populære skuespilleren og komikeren er i vår nye versjon av Flaggermusen, hvor han har rollen som Frosch, en hardt prøvet overbetjent i Økokrim.

Eirik del Barco Soleglad skriver på sin egen Facebook side: «Veldig glad og beæret over å motta Publikumsprisen 2023 for rollen som Chaplin i Diktatoren».

Soleglad har hatt en rekke hovedroller på DNS de siste 15 årene. Tidligere har han mottatt Bergen Teaterforenings priser Rampelykten (2008) og æresprisen Pernillestatuetten (2017). Pernilleprisen blir delt ut av Bergen Teaterforening i samarbeid med Bergens Tidende og teateraktørene i Bergen (Den Nationale Scene, Det Vestnorske Teateret, Fyllingsdalen teater, Ole Bull Huset, Carte Blanche, BiT Teatergarasjen og Cornerteateret).

I Bergen Nasjonale Opera kjenner vi Eirik del Barco Soleglad fra rollen som teatersjefen Zeta i Den glade enke 2.0, som gikk for fulle hus i 2022. Nå er han altså klar for en ny komisk operaforestilling i Grieghallen. Det er bare å glede seg!

Foto: Eirik del Barco Soleglad i operetten Den glade enke 2.0

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!