Hopp til innhold

Fikk Publikumsprisen 2023

Eirik del Barco Soleglad, som du snart får oppleve i Flaggermusen, mottok i helgen Publikumsprisen 2023 av Bergen Teaterforening for sin rolletolkning i Diktatoren!

I helgen mottok Eirik del Barco Soleglad publikumsprisen for sin rolle som Chaplin i Diktatoren på DNS. Neste gang du treffer den populære skuespilleren og komikeren er i vår nye versjon av Flaggermusen, hvor han har rollen som Frosch, en hardt prøvet overbetjent i Økokrim.

Eirik del Barco Soleglad skriver på sin egen Facebook side: «Veldig glad og beæret over å motta Publikumsprisen 2023 for rollen som Chaplin i Diktatoren».

Soleglad har hatt en rekke hovedroller på DNS de siste 15 årene. Tidligere har han mottatt Bergen Teaterforenings priser Rampelykten (2008) og æresprisen Pernillestatuetten (2017). Pernilleprisen blir delt ut av Bergen Teaterforening i samarbeid med Bergens Tidende og teateraktørene i Bergen (Den Nationale Scene, Det Vestnorske Teateret, Fyllingsdalen teater, Ole Bull Huset, Carte Blanche, BiT Teatergarasjen og Cornerteateret).

I Bergen Nasjonale Opera kjenner vi Eirik del Barco Soleglad fra rollen som teatersjefen Zeta i Den glade enke 2.0, som gikk for fulle hus i 2022. Nå er han altså klar for en ny komisk operaforestilling i Grieghallen. Det er bare å glede seg!

Foto: Eirik del Barco Soleglad i operetten Den glade enke 2.0

Siste nyheter

OVF23 Akademiorkesteret

«Verdensmestere» til Os

Sommerakademiet Opera ved fjorden har et stjernelag, som både studentene og publikum får nyte godt av.

Den glade enke Foto Monika Kolstad

Ledig stilling som inspisient

Vil du jobbe med oss? Bergen Nasjonale Opera søker etter inspisient i fast 100 % stilling fra høsten 2024. Søknadsfrist 3. juni.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!