Hopp til innhold

Fikk Publikumsprisen 2023

Eirik del Barco Soleglad, som du snart får oppleve i Flaggermusen, mottok i helgen Publikumsprisen 2023 av Bergen Teaterforening for sin rolletolkning i Diktatoren!

I helgen mottok Eirik del Barco Soleglad publikumsprisen for sin rolle som Chaplin i Diktatoren på DNS. Neste gang du treffer den populære skuespilleren og komikeren er i vår nye versjon av Flaggermusen, hvor han har rollen som Frosch, en hardt prøvet overbetjent i Økokrim.

Eirik del Barco Soleglad skriver på sin egen Facebook side: «Veldig glad og beæret over å motta Publikumsprisen 2023 for rollen som Chaplin i Diktatoren».

Soleglad har hatt en rekke hovedroller på DNS de siste 15 årene. Tidligere har han mottatt Bergen Teaterforenings priser Rampelykten (2008) og æresprisen Pernillestatuetten (2017). Pernilleprisen blir delt ut av Bergen Teaterforening i samarbeid med Bergens Tidende og teateraktørene i Bergen (Den Nationale Scene, Det Vestnorske Teateret, Fyllingsdalen teater, Ole Bull Huset, Carte Blanche, BiT Teatergarasjen og Cornerteateret).

I Bergen Nasjonale Opera kjenner vi Eirik del Barco Soleglad fra rollen som teatersjefen Zeta i Den glade enke 2.0, som gikk for fulle hus i 2022. Nå er han altså klar for en ny komisk operaforestilling i Grieghallen. Det er bare å glede seg!

Foto: Eirik del Barco Soleglad i operetten Den glade enke 2.0

Siste nyheter

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten!

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!

Flaggermusen

Festen er i gang!

Både TV 2 og Bergens Tidende var på plass for å overvære pangstarten til Flaggermusen, hvor et topplag skandinaviske operasangere og skuespillere fra DNS møttes for å sparke i gang prøvene til den elleville operetten.

Eivind Gullberg Jensen

Godt nytt operaår!

Eg er heilt sikker på at 2024 kjem til å bli eit godt år for opera i Bergen!