Hopp til innhold

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet!

Fløytespill og drakamp mellom det gode og onde er tema i Tryllefløyten, mens kampen handler om Freia og svært mye gull i Wagners mektige opera Rhingullet.

Vår dyktige kostymesjef Cathrine Ahlsen har designet de fantasifulle antrekkene til våre unge sangere på sommerakademiet. Sammen med kostyme- og rekvisittmaker Marte Synnevåg har hun slått seg helt løs i eventyrets univers til de to forestillingene på Oseana under Opera ved fjorden. Kjemper og krigere, guden Wotan og prinsesse Pamina fikk i går prøve kostymene sine for første gang. Her er en liten sniktitt fra kostymeprøvene!

NHB gudinne 1
NHB gud 1
NHB Pamina 1
NHB Simon 1
NHB kjempene 1

Siste nyheter

Hedvig Haugerud og Eivind Gullberg Jensen

Møt Hedvig Haugerud - ung sopran og understudy

Hvordan er det å være understudy til den kvinnelige hovedrollen Marietta? Hør Hedvig Haugerud fortelle mer om "drømmerollen" i De dødes by og synge den vakreste av ariene i operaen, Mariettas Lied.

Die tote Stadt

Kva skjer i De dødes by?

Gjer deg klar til eit trekantdrama utanom det vanlege! Den forelska og forvirra Paul står midt mellom to kvinner som ser heilt identiske ut: Den eine er hans avdøde kone Marie, den andre er den livsglade dansaren Marietta.

Robin hood nhb

Frå Robin Hood til Jascha Heifetz

Som opptakt til norgespremieren på operaen De dødes by, kan du no bli litt betre kjend med musikken til Oscar-vinnaren Erich Wolfgang Korngold. Her er seks gylne eksempel, også frå Hollywood.

Eivind Flesland web

Kunst og kultur i motgangstider

Vi treng eit styrka kulturliv som beredskap - dette vert eit tema på Arendalsuka, der eg skal snakka med politikarar om dei store spørsmåla. Er kultur på deira liste, eller berre noko me syslar med i medgongstider?