Hopp til innhold

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Årets Opera ved fjorden setter rekord med hele 22 sangstudenter og et fullstappet program for både de unge sangerne og deres medstudenter i de andre operafagene. Publikum får dessuten oppleve to helt spesielle operakonserter på Oseana i Os. 
 


STJERNELAG
- Vi ønsket å tenke stort i år og har fått med oss en av vår tids fremste tolkere av Wagner, nemlig den tyske bass-barytonen Albert Dohmen, forteller Gullberg Jensen. Han legger til at Dohmen kommer på toppen av et stjernelag av lærekrefter som allerede har blitt en fast «Opera ved fjorden-familie» som nå møtes for fjerde gang. 


Totalt er det 55 studenter ved årets akademi fra mer enn 20 land, som inkluderer både Kina, USA, Russland, Ukraina og ikke minst de nordiske landene.

EVENTYR

Rhingullet er første operaen i den storslåtte Ringen-syklusen til Wagner, som bygger på norrøn og germansk mytologi. Tilsvarende er Mozarts Tryllefløyten en eventyrfortelling i seg selv. 


- Stilistisk er det derimot stor forskjell på Mozart og Wagner, og derfor jobber studentene med to ulike operaer i årets akademi. Vi ønsker å ha noe å tilby studentene som er i begynnelsen av 20-årene. Wagner er jo noe man ofte synger sent i sin karriere, forteller Gullberg Jensen, og legger til at aldersspennet på akademiet derfor er stort i år, med studenter helt opp til 40 år.

Se videointervju med Eivind Gullberg Jensen der han forteller mer om årets akademi og hva både studentene og publikum vil oppleve:

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!