Hopp til innhold

Jubel for statsbudsjettet

For første gong på 11 år får Bergen Nasjonale Opera ein reell auke i statsbudsjettet.

Budsjettet gir ein reell auke på 3 MNOK utover den generelle KPI-justeringa som ligg i budsjettforslaget.

- Me i BNO er så glade for at Kulturdepartementet med kulturminister Lubna Jaffery i spissen har valt å løfta oss 3 MNOK, og at løyvingane frå staten til operasatsinga på Vestlandet, for fyrste gong på 11 år, har byrja å røra på seg. Når statsråden samtidig har signalisert at dette er starten av ein trappeauke, er det grunn til stor optimisme, seier operasjef Eivind Gullberg Jensen og legg til:

- Dette ville me aldri oppnådd utan støtta me fekk frå Vestland fylkeskommune og Bergen kommune, og sjølv om me ikkje er heilt i mål, vonar me at Bergen kommune og Vestland fylkeskommune ser at lokal støtte er avgjerande – og me vonar dei vil oppretthalda det fine løftet dei gav oss i fjor.

Siste nyheter

OVF23 Akademiorkesteret

«Verdensmestere» til Os

Sommerakademiet Opera ved fjorden har et stjernelag, som både studentene og publikum får nyte godt av.

Den glade enke Foto Monika Kolstad

Ledig stilling som inspisient

Vil du jobbe med oss? Bergen Nasjonale Opera søker etter inspisient i fast 100 % stilling fra høsten 2024. Søknadsfrist 3. juni.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!