Hopp til innhold

Jubel for statsbudsjettet

For første gong på 11 år får Bergen Nasjonale Opera ein reell auke i statsbudsjettet.

Budsjettet gir ein reell auke på 3 MNOK utover den generelle KPI-justeringa som ligg i budsjettforslaget.

- Me i BNO er så glade for at Kulturdepartementet med kulturminister Lubna Jaffery i spissen har valt å løfta oss 3 MNOK, og at løyvingane frå staten til operasatsinga på Vestlandet, for fyrste gong på 11 år, har byrja å røra på seg. Når statsråden samtidig har signalisert at dette er starten av ein trappeauke, er det grunn til stor optimisme, seier operasjef Eivind Gullberg Jensen og legg til:

- Dette ville me aldri oppnådd utan støtta me fekk frå Vestland fylkeskommune og Bergen kommune, og sjølv om me ikkje er heilt i mål, vonar me at Bergen kommune og Vestland fylkeskommune ser at lokal støtte er avgjerande – og me vonar dei vil oppretthalda det fine løftet dei gav oss i fjor.

Siste nyheter

Per Boye Hansen umelecky reditel Opery ND foto Hana Smejkalova

- Det 20. århundrets Mozart

- Katja Kabanova er som en vellykket Ibsen-oppsetning, forteller tidligere festspilldirektør og operasjef Per Boye Hansen. Samtidig hyller han komponisten som en av de største.

Stian Økland og Martina Starr-Lassen

Kjærlighetsdrama på ni minutter

Lukk øynene – og steng hverdagen ute en liten stund: Operapedagogene Martina og Stian gir deg historien om Katja Kabanova som podcast!

Leos Janacek

Korguten som vart operakomponist

Som 11-åring må Leoš forlate familien for å bli korgut. Og som godt moden mann møter han si mykje yngre «muse», som inspirerer han til å skrive Katja Kabanova.