Hopp til innhold

Jubel for statsbudsjettet

For første gong på 11 år får Bergen Nasjonale Opera ein reell auke i statsbudsjettet.

Budsjettet gir ein reell auke på 3 MNOK utover den generelle KPI-justeringa som ligg i budsjettforslaget.

- Me i BNO er så glade for at Kulturdepartementet med kulturminister Lubna Jaffery i spissen har valt å løfta oss 3 MNOK, og at løyvingane frå staten til operasatsinga på Vestlandet, for fyrste gong på 11 år, har byrja å røra på seg. Når statsråden samtidig har signalisert at dette er starten av ein trappeauke, er det grunn til stor optimisme, seier operasjef Eivind Gullberg Jensen og legg til:

- Dette ville me aldri oppnådd utan støtta me fekk frå Vestland fylkeskommune og Bergen kommune, og sjølv om me ikkje er heilt i mål, vonar me at Bergen kommune og Vestland fylkeskommune ser at lokal støtte er avgjerande – og me vonar dei vil oppretthalda det fine løftet dei gav oss i fjor.

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!