Hopp til innhold

Få innsikt i prøveperioden til Katja Kabanova

Se video-reportasjene fra prøveperioden til Bergen Nasjonale Operas hovedproduksjon høsten 2023, som blir høyt verdsatt av mange operaelskere.

Flere eksperter innen operafaget diskuterer om Katja Kabanova enten er det fremste operaverket som er skrevet noensinne eller det fremste som er skrevet i det 20. århundret. Uansett blir det hyllet som et mesterverk, og Wolfgang Plagge kaller det for musikk som er verdensarv.

Nedenfor gjengir vi reportasje-videoene som har blitt til frem til premieren i Grieghallen 4. november 2023, og som gir et godt innblikk i prosessen bak.

Aller først kan du se en kort smakebit på selve forestillingen:

Fire av videoene er laget av filmskaper David Alræk der han har intervjuet to av hovedrolleinnehaverne, Ausrine Stundyte og Arnheiður Eiríksdóttir, regissør Barbora Horáková Joly og dirigent Jiří  Rožeň.

I tillegg møttes operasjef Eivind Gullberg Jensen og Wolfgang Plagges i en samtale om komponisten og librettisten til Katja Kabanova, Leoš Janáček, i Edvard Griegs hjem på Troldhaugen. Og vi begynner med den siste:

Se innslaget med regissør Barbora Horáková Joly fra starten av prøveperioden:

Se intervjuet med tittelrolleinnehaver Ausrine Stundyte midtveis i prøveperioden:

Se intervjuet med den islandske mezzosopranen Arnheiður Eiríksdóttir som spiller Varvara – en av hovedrollene – midtveis i prøveperioden:

Se innslaget med den unge og tsjekkiske stjernedirigenten Jiří  Rožeň mot slutten av prøveperioden:

Se samtalen med operasjefene Eivind Gullberg Jensen og Per Boye Hansen som de hadde på videolenke før Boye Hansen selv tok turen til Bergen og lovpriste oppsetningen i Grieghallen:

Se Nicolai Riise, Bergen Nasjonale Operas kunstneriske administrasjonssjef forklare Katja Kabanovas innledning (produsert internt av Bergen Nasjonale Opera):

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!