Hopp til innhold

Få innsikt i prøveperioden til Katja Kabanova

Se video-reportasjene fra prøveperioden til Bergen Nasjonale Operas hovedproduksjon høsten 2023, som blir høyt verdsatt av mange operaelskere.

Flere eksperter innen operafaget diskuterer om Katja Kabanova enten er det fremste operaverket som er skrevet noensinne eller det fremste som er skrevet i det 20. århundret. Uansett blir det hyllet som et mesterverk, og Wolfgang Plagge kaller det for musikk som er verdensarv.

Nedenfor gjengir vi reportasje-videoene som har blitt til frem til premieren i Grieghallen 4. november 2023, og som gir et godt innblikk i prosessen bak.

Aller først kan du se en kort smakebit på selve forestillingen:

Fire av videoene er laget av filmskaper David Alræk der han har intervjuet to av hovedrolleinnehaverne, Ausrine Stundyte og Arnheiður Eiríksdóttir, regissør Barbora Horáková Joly og dirigent Jiří  Rožeň.

I tillegg møttes operasjef Eivind Gullberg Jensen og Wolfgang Plagges i en samtale om komponisten og librettisten til Katja Kabanova, Leoš Janáček, i Edvard Griegs hjem på Troldhaugen. Og vi begynner med den siste:

Se innslaget med regissør Barbora Horáková Joly fra starten av prøveperioden:

Se intervjuet med tittelrolleinnehaver Ausrine Stundyte midtveis i prøveperioden:

Se intervjuet med den islandske mezzosopranen Arnheiður Eiríksdóttir som spiller Varvara – en av hovedrollene – midtveis i prøveperioden:

Se innslaget med den unge og tsjekkiske stjernedirigenten Jiří  Rožeň mot slutten av prøveperioden:

Se samtalen med operasjefene Eivind Gullberg Jensen og Per Boye Hansen som de hadde på videolenke før Boye Hansen selv tok turen til Bergen og lovpriste oppsetningen i Grieghallen:

Se Nicolai Riise, Bergen Nasjonale Operas kunstneriske administrasjonssjef forklare Katja Kabanovas innledning (produsert internt av Bergen Nasjonale Opera):

Siste nyheter

OVF23 Akademiorkesteret

«Verdensmestere» til Os

Sommerakademiet Opera ved fjorden har et stjernelag, som både studentene og publikum får nyte godt av.

Den glade enke Foto Monika Kolstad

Ledig stilling som inspisient

Vil du jobbe med oss? Bergen Nasjonale Opera søker etter inspisient i fast 100 % stilling fra høsten 2024. Søknadsfrist 3. juni.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.