Hopp til innhold

En sensasjonell debut

Våren 2024 debuterer Annika Beinnes som profesjonell operasanger ved Bergen Nasjonale Opera.

Det er i rollen som Adele i Flaggermusen at den da 24-årige sopranen fra Sogn presenterer seg for første gang i en fullskala produksjon. Som Adele skal hun blant annet fremføre den kjente latterarien, Mein Herr Marquis.

Til tross for sin unge alder er Annika ingen nybegynner. Allerede 14 år gammel sang hun med Bergen Filharmoniske Orkester, og siden har hun hatt en rekke mindre engasjementer hos Bergen Nasjonale Opera.

– Vi har fulgt henne over flere år og er imponert over hvordan hun har utviklet seg, sier operasjef Eivind Gullberg Jensen. Hun har nå nådd et punkt der stemmen og personligheten har alt som skal til for å tolke den sprudlende, men krevende rollen som kammerpike i Strauss' fantastisk morsomme operette. Det er intet mindre enn en sensasjon at hun debuterer med oss nå, i så ung alder. Det er sjeldent, og vi gleder oss til å la publikum få oppleve henne i full utfoldelse både vokalt og scenisk, avslutter den forventningsfulle operasjefen.

SPRUDLENDE OPERETTE
Flaggermusen er en operette skrevet av den østerrikske komponisten Johann Strauss d.y. Med sin blendende musikk og sprudlende humor har den begeistret publikum over hele verden i 150 år.

Operetten er en feiring av livet, kjærligheten og gleden – og musikken er en fest i seg selv! Johann Strauss d.y. var en mesterlig komponist, og hans karakteristiske valser og operette-melodier strømmer gjennom hele stykket. Fra den fengende ouverturen til de strålende ariene og ensemblestykkenes harmonier, skaper musikken en atmosfære av ren glede og romantikk.

I Grieghallen 9.-15. mars 2024 får du oppleve en helt ny versjon av forviklingene, basert på Adam Prices nye manus, hvor handlingen er flyttet fra Wien til Oslo og Bergen.

Les mer om Flaggermusen her

Foto øverst: Annika Beinnes og Simon Thorbjørnsen som Adele og Gabriel von Eisenstein i Flaggermusen på Opera ved fjorden sommerakademi 2023

Siste nyheter

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!

Albert Domen as Wotan in Bayreuth Foto Enrico Nawrath

ETTERSØKT: Wotan, Sarastro & Fafner

Vil du vere guden over alle guder på Sommarakademiet? Eller yppersteprest kombinert med jotne? Rollene som Wotan – og Sarastro & Fafner –  blir no utlyst spesielt. Søknadsfrist: 8. mars.

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten.

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!

Flaggermusen

Festen er i gang!

Både TV 2 og Bergens Tidende var på plass for å overvære pangstarten til Flaggermusen, hvor et topplag skandinaviske operasangere og skuespillere fra DNS møttes for å sparke i gang prøvene til den elleville operetten.