Hopp til innhold

En sensasjonell debut

Våren 2024 debuterer Annika Beinnes som profesjonell operasanger ved Bergen Nasjonale Opera.

Det er i rollen som Adele i Flaggermusen at den da 24-årige sopranen fra Sogn presenterer seg for første gang i en fullskala produksjon. Som Adele skal hun blant annet fremføre den kjente latterarien, Mein Herr Marquis.

Til tross for sin unge alder er Annika ingen nybegynner. Allerede 14 år gammel sang hun med Bergen Filharmoniske Orkester, og siden har hun hatt en rekke mindre engasjementer hos Bergen Nasjonale Opera.

– Vi har fulgt henne over flere år og er imponert over hvordan hun har utviklet seg, sier operasjef Eivind Gullberg Jensen. Hun har nå nådd et punkt der stemmen og personligheten har alt som skal til for å tolke den sprudlende, men krevende rollen som kammerpike i Strauss' fantastisk morsomme operette. Det er intet mindre enn en sensasjon at hun debuterer med oss nå, i så ung alder. Det er sjeldent, og vi gleder oss til å la publikum få oppleve henne i full utfoldelse både vokalt og scenisk, avslutter den forventningsfulle operasjefen.

SPRUDLENDE OPERETTE
Flaggermusen er en operette skrevet av den østerrikske komponisten Johann Strauss d.y. Med sin blendende musikk og sprudlende humor har den begeistret publikum over hele verden i 150 år.

Operetten er en feiring av livet, kjærligheten og gleden – og musikken er en fest i seg selv! Johann Strauss d.y. var en mesterlig komponist, og hans karakteristiske valser og operette-melodier strømmer gjennom hele stykket. Fra den fengende ouverturen til de strålende ariene og ensemblestykkenes harmonier, skaper musikken en atmosfære av ren glede og romantikk.

I Grieghallen 9.-15. mars 2024 får du oppleve en helt ny versjon av forviklingene, basert på Adam Prices nye manus, hvor handlingen er flyttet fra Wien til Oslo og Bergen.

Les mer om Flaggermusen her

Foto øverst: Annika Beinnes og Simon Thorbjørnsen som Adele og Gabriel von Eisenstein i Flaggermusen på Opera ved fjorden sommerakademi 2023

Siste nyheter

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittariar

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!

Stilling ledig S Foto fra Flaggermusen av Magnus Skrede

Ledig stilling: Direktør

Bergen Nasjonale Opera søker etter direktør i fast 100 % stilling fra høsten 2024. Søknadsfrist 17. juni.

OVF23 Akademiorkesteret

«Verdensmestere» til Os

Sommerakademiet Opera ved fjorden har et stjernelag, som både studentene og publikum får nyte godt av.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.