Hopp til innhold

En sensasjonell debut

Våren 2024 debuterer Annika Beinnes som profesjonell operasanger ved Bergen Nasjonale Opera.

Det er i rollen som Adele i Flaggermusen at den 23-årige sopranen fra Sogn presenterer seg for første gang i en fullskala produksjon. Som Adele skal hun blant annet fremføre den kjente latterarien, Mein Herr Marquis.

Til tross for sin unge alder er Annika ingen nybegynner. Allerede 14 år gammel sang hun med Bergen Filharmoniske Orkester, og siden har hun hatt en rekke mindre engasjementer hos Bergen Nasjonale Opera.

– Vi har fulgt henne over flere år og er imponert over hvordan hun har utviklet seg, sier operasjef Eivind Gullberg Jensen. Hun har nå nådd et punkt der stemmen og personligheten har alt som skal til for å tolke den sprudlende, men krevende rollen som kammerpike i Strauss' fantastisk morsomme operette. Det er intet mindre enn en sensasjon at hun debuterer med oss nå, i så ung alder. Det er sjeldent, og vi gleder oss til å la publikum få oppleve henne i full utfoldelse både vokalt og scenisk, avslutter den forventningsfulle operasjefen.

SPRUDLENDE OPERETTE
Flaggermusen er en operette skrevet av den østerrikske komponisten Johann Strauss d.y. Med sin blendende musikk og sprudlende humor har den begeistret publikum over hele verden i 150 år.

Operetten er en feiring av livet, kjærligheten og gleden – og musikken er en fest i seg selv! Johann Strauss d.y. var en mesterlig komponist, og hans karakteristiske valser og operette-melodier strømmer gjennom hele stykket. Fra den fengende ouverturen til de strålende ariene og ensemblestykkenes harmonier, skaper musikken en atmosfære av ren glede og romantikk.

I Grieghallen 9.-15. mars 2024 får du oppleve en helt ny versjon av forviklingene, basert på Adam Prices nye manus, hvor handlingen er flyttet fra Wien til Oslo og Bergen.

Les mer om Flaggermusen her

Foto øverst: Annika Beinnes og Simon Thorbjørnsen som Adele og Gabriel von Eisenstein i Flaggermusen på Opera ved fjorden sommerakademi 2023

Siste nyheter

Eivind dirigerer festival

Ellevill allsang til Beethoven

Billie Eilish vs. Beethoven? Sjekk allsangen når 20 000 unge musikkelskere tar helt av på rockefestival i Nederland, dirigert av operasjef Eivind Gullberg Jensen!

F 01132 farge

Skrek i skogen – ble stjernesopran

Ausrine Stundyte har hovedrollen i Bergen Nasjonale Operas mektige hovedproduksjon denne høsten, Katja Kabanova av Leoš Janáček. Hør henne fortelle historien bak suksessen!

Opera ved fjorden sommerakademi 2023

Kom med gladnyheten på sommerakademiet!

Gjennom tildeling på til sammen 2,1 millioner kroner i årene 2024-26 sikrer Sparebankstiftelsen DNB langt på vei at Bergen Nasjonale Opera kan videreføre sommerakademiet Opera ved fjorden de neste tre årene!

OVF23 dag3 foto Monika Kolstad 4

Se bilder og video

Høydepunkt fra Flaggermusen og hele akt 4 av La bohème er noe av det akademistene på Opera ved fjorden sommerakademi øver på før konsertene 29. juni og 1. juli.