Hopp til innhold

Ellevill allsang til Beethoven

Billie Eilish vs. Beethoven? Sjekk allsangen når 20 000 unge musikkelskere tar helt av på rockefestival i Nederland, dirigert av vår operasjef Eivind Gullberg Jensen!

- Det er direkte rørende når et ungt publikum på en rockefestival reagerer så spontant på klassisk musikk, med både dans og allsang, sier operasjefen om helgens konsertopplevelse.

Rockefestivalen Lowlands i Nederland fikk et uventet høydepunkt i helgen, da Beethovens niende symfoni ble fremført av Noord Nederlands Orkest, hvor operasjef Eivind Gullberg Jensen er sjefdirigent.

STIG UT AV MØRKET, BEETHOVEN!
Med 20 000 i festivalteltet, og like mange utenfor, ble det både moshpit og allsang for det klassiske innslaget på festivalen, hvor Billie Eilish var blant hovedattraksjonene. Moshpit, om du ikke kjenner til begrepet, er energisk fridans som oftest forekommer på konserter med metal- og hardcore-band.

- Dette gir håp for fremtiden! Flere tok kontakt etterpå og fortalte meg at dette var deres høydepunkt på hele festivalen, sier operasjef og dirigent Eivind Gullberg Jensen om det magiske øyeblikket heller ikke han noensinne kommer til å glemme.

Her hører du utdrag fra allsangen:

Orkesteret sto på plakaten sammen med verdenskjente artister som Billie Eilish, First Aid Kit og Nothing but Thieves.
Bildet under er klippet sammen fra nettsiden til Lowlands-festivalen:

Lowlands lineup example

Hele konserten med Noord Nederlands Orkest på Lowlands-festivalen ligger tilgjengelig på YouTube nederst på denne siden.

Da gjenstår det bare å sende et lite hint til Bergenfest om mulig headliner i 2024 ;)

Siste nyheter

F 01132 farge

Skrek i skogen – ble stjernesopran

Ausrine Stundyte har hovedrollen i Bergen Nasjonale Operas mektige hovedproduksjon denne høsten, Katja Kabanova av Leoš Janáček. Hør henne fortelle historien bak suksessen!

Opera ved fjorden sommerakademi 2023

Kom med gladnyheten på sommerakademiet!

Gjennom tildeling på til sammen 2,1 millioner kroner i årene 2024-26 sikrer Sparebankstiftelsen DNB langt på vei at Bergen Nasjonale Opera kan videreføre sommerakademiet Opera ved fjorden de neste tre årene!

Annika Beinnes som Adele på sommerakademiet Opera ved fjorden 2023

En sensasjonell debut

Våren 2024 debuterer Annika Beinnes som profesjonell operasanger ved Bergen Nasjonale Opera.

OVF23 dag3 foto Monika Kolstad 4

Se bilder og video

Høydepunkt fra Flaggermusen og hele akt 4 av La bohème er noe av det akademistene på Opera ved fjorden sommerakademi øver på før konsertene 29. juni og 1. juli.