Hopp til innhold

Ellevill allsang til Beethoven

Billie Eilish vs. Beethoven? Sjekk allsangen når 20 000 unge musikkelskere tar helt av på rockefestival i Nederland, dirigert av vår operasjef Eivind Gullberg Jensen!

- Det er direkte rørende når et ungt publikum på en rockefestival reagerer så spontant på klassisk musikk, med både dans og allsang, sier operasjefen om helgens konsertopplevelse.

Rockefestivalen Lowlands i Nederland fikk et uventet høydepunkt i helgen, da Beethovens niende symfoni ble fremført av Noord Nederlands Orkest, hvor operasjef Eivind Gullberg Jensen er sjefdirigent.

STIG UT AV MØRKET, BEETHOVEN!
Med 20 000 i festivalteltet, og like mange utenfor, ble det både moshpit og allsang for det klassiske innslaget på festivalen, hvor Billie Eilish var blant hovedattraksjonene. Moshpit, om du ikke kjenner til begrepet, er energisk fridans som oftest forekommer på konserter med metal- og hardcore-band.

- Dette gir håp for fremtiden! Flere tok kontakt etterpå og fortalte meg at dette var deres høydepunkt på hele festivalen, sier operasjef og dirigent Eivind Gullberg Jensen om det magiske øyeblikket heller ikke han noensinne kommer til å glemme.

Her hører du utdrag fra allsangen:

Orkesteret sto på plakaten sammen med verdenskjente artister som Billie Eilish, First Aid Kit og Nothing but Thieves.
Bildet under er klippet sammen fra nettsiden til Lowlands-festivalen:

Lowlands lineup example

Hele konserten med Noord Nederlands Orkest på Lowlands-festivalen ligger tilgjengelig på YouTube nederst på denne siden.

Da gjenstår det bare å sende et lite hint til Bergenfest om mulig headliner i 2024 ;)

Siste nyheter

OVF23 Akademiorkesteret

«Verdensmestere» til Os

Sommerakademiet Opera ved fjorden har et stjernelag, som både studentene og publikum får nyte godt av.

Den glade enke Foto Monika Kolstad

Ledig stilling som inspisient

Vil du jobbe med oss? Bergen Nasjonale Opera søker etter inspisient i fast 100 % stilling fra høsten 2024. Søknadsfrist 3. juni.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!