Hopp til innhold

Ellevill allsang til Beethoven

Billie Eilish vs. Beethoven? Sjekk allsangen når 20 000 unge musikkelskere tar helt av på rockefestival i Nederland, dirigert av vår operasjef Eivind Gullberg Jensen!

- Det er direkte rørende når et ungt publikum på en rockefestival reagerer så spontant på klassisk musikk, med både dans og allsang, sier operasjefen om helgens konsertopplevelse.

Rockefestivalen Lowlands i Nederland fikk et uventet høydepunkt i helgen, da Beethovens niende symfoni ble fremført av Noord Nederlands Orkest, hvor operasjef Eivind Gullberg Jensen er sjefdirigent.

STIG UT AV MØRKET, BEETHOVEN!
Med 20 000 i festivalteltet, og like mange utenfor, ble det både moshpit og allsang for det klassiske innslaget på festivalen, hvor Billie Eilish var blant hovedattraksjonene. Moshpit, om du ikke kjenner til begrepet, er energisk fridans som oftest forekommer på konserter med metal- og hardcore-band.

- Dette gir håp for fremtiden! Flere tok kontakt etterpå og fortalte meg at dette var deres høydepunkt på hele festivalen, sier operasjef og dirigent Eivind Gullberg Jensen om det magiske øyeblikket heller ikke han noensinne kommer til å glemme.

Her hører du utdrag fra allsangen:

Orkesteret sto på plakaten sammen med verdenskjente artister som Billie Eilish, First Aid Kit og Nothing but Thieves.
Bildet under er klippet sammen fra nettsiden til Lowlands-festivalen:

Lowlands lineup example

Hele konserten med Noord Nederlands Orkest på Lowlands-festivalen ligger tilgjengelig på YouTube nederst på denne siden.

Da gjenstår det bare å sende et lite hint til Bergenfest om mulig headliner i 2024 ;)

Siste nyheter

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!

Albert Domen as Wotan in Bayreuth Foto Enrico Nawrath

ETTERSØKT: Wotan, Sarastro & Fafner

Vil du vere guden over alle guder på Sommarakademiet? Eller yppersteprest kombinert med jotne? Rollene som Wotan – og Sarastro & Fafner –  blir no utlyst spesielt. Søknadsfrist: 8. mars.

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten.

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!

Flaggermusen

Festen er i gang!

Både TV 2 og Bergens Tidende var på plass for å overvære pangstarten til Flaggermusen, hvor et topplag skandinaviske operasangere og skuespillere fra DNS møttes for å sparke i gang prøvene til den elleville operetten.