Hopp til innhold

– Dere må danse som om champagnerusen akkurat har slått inn!

– Dere må danse som om champagnerusen akkurat har slått inn!

I Flaggermusen skal det danses på bordene, eller i hvert fall med glass i hånd! Da må man helst vite hva man holder på med, og vi har derfor hatt audition for dansere til det som lover å bli tidenes fest i Grieghallen.

Gard Hjertaas Bjørnson står for innstudering av det vi best kan kalle champagnedansen i andre akt på Flaggermusen, og demonstrerer med en litt ujevn piruett hvordan det kan se ut når man danser med champagneglass i hånd – og promille...

AUDITION
Hele 38 profesjonelle dansere hadde meldt seg på vår audition på Bergen Dansesenter. Av disse skal vi velge tre som, bokstavelig talt, skal sprite opp dansen på festen som utspiller seg i operetten.

Konkurransen var hard, og danserne ble delt inn i seks puljer, som ble drillet etter alle kunstens regler så svetten rant.

Hvem som til slutt blir plukket ut, blir annonsert på nyåret.

Audition juryen

JURYEN
Et panel på fire eksperter står for den vanskelige utvelgelsen.

Jostein Kirkeby-Garstad er kjent for mange som regissør og teatersjef i Dyreparken i Kristiansand. I Flaggermusen er han med som koreograf.

Ann-Terese Aasen har bakgrunn som danser og koreograf, og er regiassistent på forestillingen.

Gard Hjertaas Bjørnson er profesjonell danser og dansekaptein på Flaggermusen.

I tillegg er Bergen Nasjonale Operas kunstneriske administrasjonssjef, Nicolai Riise, med på utvelgelsen av de tre danserne.

PREMIERE 9. MARS
Flaggermusen er en ellevill feiring av livet, gleden og kjærligheten - og musikken er en fest i seg selv!

Allerede i februar starter prøvene, og da er det ikke bare danserne som skal være klare. Også de fargesprakende kostymene skal være så godt som klare, for på denne festen skal alle ha på seg noe helt utenom det vanlige. Kostymene er designet av Helena Andersson, og her ser du et eksempel på hva danserne skal ha på seg:

Dansere Flaggermusen - kostymetegning

Høres dette ut som noe du vil ha med deg? Da er det best å være tidlig ute, for disse billettene kommer det til å bli rift om!

FLAGGERMUSEN
9., 11., 14. OG 15. MARS 2024
GRIEGHALLEN
BILLETTER OG MER INFO

Siste nyheter

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten!

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!

Flaggermusen

Festen er i gang!

Både TV 2 og Bergens Tidende var på plass for å overvære pangstarten til Flaggermusen, hvor et topplag skandinaviske operasangere og skuespillere fra DNS møttes for å sparke i gang prøvene til den elleville operetten.

Eirik del Barco Soleglad i Flaggermusen

Fikk Publikumsprisen 2023

Eirik del Barco Soleglad, som du snart får oppleve i Flaggermusen, mottok i helgen Publikumsprisen 2023 av Bergen Teaterforening for sin rolletolkning i Diktatoren!