Hopp til innhold

BNO er nominert til Heddaprisen!

Bergen Nasjonale Opera er nominert til Heddaprisen med "Tryllefløyten" i kategorien beste musikkteaterforestilling 2023!

– Det er sjølvsagt strålande nyhende for oss i BNO, og ei stadfesting av at det vert jobba godt og rett med opera her i Bergen og på Vestlandet. Heddaprisen har lenge hatt ein høg status i teaterverda, og det er ei fjør i hatten for oss å verta assosiert med denne bransjeprisen, seier operasjef Eivind Gullberg Jensen om nominasjonen

– Me er særs stolte av vår versjon av Simon McBurney sin "Tryllefløyten" - kanskje den mest komplekse operaproduksjonen me har gjort i Grieghallen. Det vart ein kamp mot klokka for å få alt til å klaffa, men med stor innsats frå alle både på og bak scenen, vart det ein fortent knallsuksess - heldigvis kjende bergenserne si vitjingstid, og alle framsyningane var heilt utsolgt før premiera.

– No ventar me i spaning på om det vert ein pris - me er uansett særs glade for å verta nominert.

Tryllefløyten ble presentert i samarbeid med Musikkselskapet Harmonien og Edvard Grieg Korene.

Tryllefløyten Foto Monika Kolstad

Siste nyheter

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten.

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!

Flaggermusen

Festen er i gang!

Både TV 2 og Bergens Tidende var på plass for å overvære pangstarten til Flaggermusen, hvor et topplag skandinaviske operasangere og skuespillere fra DNS møttes for å sparke i gang prøvene til den elleville operetten.

Albert Domen as Wotan in Bayreuth Foto Enrico Nawrath

ETTERSØKT: Wotan, Sarastro & Fafner

Vil du vere guden over alle guder på Sommarakademiet? Eller yppersteprest kombinert med jotne? Rollene som Wotan – og Sarastro & Fafner –  blir no utlyst spesielt. Søknadsfrist: 8. mars.