Hopp til innhold

BNO er nominert til Heddaprisen!

Bergen Nasjonale Opera er nominert til Heddaprisen med "Tryllefløyten" i kategorien beste musikkteaterforestilling 2023!

– Det er sjølvsagt strålande nyhende for oss i BNO, og ei stadfesting av at det vert jobba godt og rett med opera her i Bergen og på Vestlandet. Heddaprisen har lenge hatt ein høg status i teaterverda, og det er ei fjør i hatten for oss å verta assosiert med denne bransjeprisen, seier operasjef Eivind Gullberg Jensen om nominasjonen

– Me er særs stolte av vår versjon av Simon McBurney sin "Tryllefløyten" - kanskje den mest komplekse operaproduksjonen me har gjort i Grieghallen. Det vart ein kamp mot klokka for å få alt til å klaffa, men med stor innsats frå alle både på og bak scenen, vart det ein fortent knallsuksess - heldigvis kjende bergenserne si vitjingstid, og alle framsyningane var heilt utsolgt før premiera.

– No ventar me i spaning på om det vert ein pris - me er uansett særs glade for å verta nominert.

Tryllefløyten ble presentert i samarbeid med Musikkselskapet Harmonien og Edvard Grieg Korene.

Tryllefløyten Foto Monika Kolstad

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!