Hopp til innhold

BNO er nominert til Heddaprisen!

Bergen Nasjonale Opera er nominert til Heddaprisen med "Tryllefløyten" i kategorien beste musikkteaterforestilling 2023!

– Det er sjølvsagt strålande nyhende for oss i BNO, og ei stadfesting av at det vert jobba godt og rett med opera her i Bergen og på Vestlandet. Heddaprisen har lenge hatt ein høg status i teaterverda, og det er ei fjør i hatten for oss å verta assosiert med denne bransjeprisen, seier operasjef Eivind Gullberg Jensen om nominasjonen

– Me er særs stolte av vår versjon av Simon McBurney sin "Tryllefløyten" - kanskje den mest komplekse operaproduksjonen me har gjort i Grieghallen. Det vart ein kamp mot klokka for å få alt til å klaffa, men med stor innsats frå alle både på og bak scenen, vart det ein fortent knallsuksess - heldigvis kjende bergenserne si vitjingstid, og alle framsyningane var heilt utsolgt før premiera.

– No ventar me i spaning på om det vert ein pris - me er uansett særs glade for å verta nominert.

Tryllefløyten ble presentert i samarbeid med Musikkselskapet Harmonien og Edvard Grieg Korene.

Tryllefløyten Foto Monika Kolstad

Siste nyheter

Eivind dirigerer festival

Ellevill allsang til Beethoven

Billie Eilish vs. Beethoven? Sjekk allsangen når 20 000 unge musikkelskere tar helt av på rockefestival i Nederland, dirigert av operasjef Eivind Gullberg Jensen!

F 01132 farge

Skrek i skogen – ble stjernesopran

Ausrine Stundyte har hovedrollen i Bergen Nasjonale Operas mektige hovedproduksjon denne høsten, Katja Kabanova av Leoš Janáček. Hør henne fortelle historien bak suksessen!

Opera ved fjorden sommerakademi 2023

Kom med gladnyheten på sommerakademiet!

Gjennom tildeling på til sammen 2,1 millioner kroner i årene 2024-26 sikrer Sparebankstiftelsen DNB langt på vei at Bergen Nasjonale Opera kan videreføre sommerakademiet Opera ved fjorden de neste tre årene!

Annika Beinnes som Adele på sommerakademiet Opera ved fjorden 2023

En sensasjonell debut

Våren 2024 debuterer Annika Beinnes som profesjonell operasanger ved Bergen Nasjonale Opera.

OVF23 dag3 foto Monika Kolstad 4

Se bilder og video

Høydepunkt fra Flaggermusen og hele akt 4 av La bohème er noe av det akademistene på Opera ved fjorden sommerakademi øver på før konsertene 29. juni og 1. juli.