Hopp til innhold

- Publikum bare elsker denne forestillingen

- Denne oppsetningen kommuniserer med publikum på en helt unik måte, for uansett hvor jeg har vært med å spille den så elsker folk den, forteller Mari Eriksmoen, som spiller Pamina.

Mari forteller videre at hun ble helt slått ut av responsen fra første gang hun var med i McBurneys nå nærmest legendariske produksjon, helt tilbake i 2014.

– Jeg tror dette er den største suksessen jeg har vært med på.

Se hele intervjuet på video, som ble gjort i forbindelse med at Bergen Nasjonale Opera lanserte sesongen 2022/23 tidligere i år.

SIGNATURROLLE
Mari Eriksmoen synes det er utrolig stas å for første gang være med i en operaproduksjon med Bergen Nasjonale Opera.

- Pamina er en av de rollene jeg har gjort mest. Så det er også spesielt å få spille den for bergenspublikummet, hjemmepublikummet mitt, sier den internasjonale operastjernen med bostedsadresse i Bergen.

I dette intervjuet forteller Eriksmoen blant annet at regissør Simon McBurney fikk henne til å se på Pamina-rollen med helt nye øyne.

PRINSESSEROLLE

Pamina er datteren til Nattens dronning i Tryllefløyten, muligens den mest rasende rollen i operaverdenen, og det sier jo litt. Mellom barken og veden står den milde Pamina, som sliter med å ville oppfylle sin mors hevntanker.

- Dette er jo tradisjonelt sett en prinsesserolle. Første gang jeg skulle synge den var det litt kjedelig – rett og slett. Men da jeg jobbet med regissør Simon McBurney fikk han meg til å se på rollen på en litt annen måte. Pamina er faktisk en sterk kvinne og det er hun som leder Tamino. Hun vil dessuten forene motpolene Nattens dronning og Sarastro – og holde folket samlet.

LITT MISUNNELIG
Om hvorfor Tryllefløyten er så populær svarer Mari Eriksmoen at Mozarts fantastiske musikk er helt genial. – Nesten alle ariene i stykket er veldig kjent. Kombinert med at det er et eventyr, som gjør at det er så lett å like Tryllefløyten.

– Jeg skulle ønske å ha sett den for første gang selv, uten å ha vært med i den. Så jeg er faktisk litt misunnelig på publikum som får lov til å oppleve den slik for første gang, sier Mari og smiler.

Mari Eriksmoen som Pamina Foto Pascal Victor

Siste nyheter

Skjermbilde 2022 11 10 kl 13 32 48

Opplevde selv et mirakel

- Denne operaen er hentet rett ut av min egen barndom, fortalte komponisten bak Amahl og de tre vise menn, Gian Carlo Menotti, i forbindelse med stykkets 50-årsjubileum.

Den Kulturelle Skulesekken

Skurkar og heltar på skulebesøk

Medan solistane øver i Grieghallen, reiser mini-versjonar av dei rundt på skulane i Bergen for å guide elevane inn i den eventyrlege historia om Tryllefløyten.