Hopp til innhold

- Publikum bare elsker denne forestillingen

- Denne oppsetningen kommuniserer med publikum på en helt unik måte, for uansett hvor jeg har vært med å spille den så elsker folk den, forteller Mari Eriksmoen, som spiller Pamina.

Mari forteller videre at hun ble helt slått ut av responsen fra første gang hun var med i McBurneys nå nærmest legendariske produksjon, helt tilbake i 2014.

– Jeg tror dette er den største suksessen jeg har vært med på.

Se hele intervjuet på video, som ble gjort i forbindelse med at Bergen Nasjonale Opera lanserte sesongen 2022/23 tidligere i år.

SIGNATURROLLE
Mari Eriksmoen synes det er utrolig stas å for første gang være med i en operaproduksjon med Bergen Nasjonale Opera.

- Pamina er en av de rollene jeg har gjort mest. Så det er også spesielt å få spille den for bergenspublikummet, hjemmepublikummet mitt, sier den internasjonale operastjernen med bostedsadresse i Bergen.

I dette intervjuet forteller Eriksmoen blant annet at regissør Simon McBurney fikk henne til å se på Pamina-rollen med helt nye øyne.

PRINSESSEROLLE

Pamina er datteren til Nattens dronning i Tryllefløyten, muligens den mest rasende rollen i operaverdenen, og det sier jo litt. Mellom barken og veden står den milde Pamina, som sliter med å ville oppfylle sin mors hevntanker.

- Dette er jo tradisjonelt sett en prinsesserolle. Første gang jeg skulle synge den var det litt kjedelig – rett og slett. Men da jeg jobbet med regissør Simon McBurney fikk han meg til å se på rollen på en litt annen måte. Pamina er faktisk en sterk kvinne og det er hun som leder Tamino. Hun vil dessuten forene motpolene Nattens dronning og Sarastro – og holde folket samlet.

LITT MISUNNELIG
Om hvorfor Tryllefløyten er så populær svarer Mari Eriksmoen at Mozarts fantastiske musikk er helt genial. – Nesten alle ariene i stykket er veldig kjent. Kombinert med at det er et eventyr, som gjør at det er så lett å like Tryllefløyten.

– Jeg skulle ønske å ha sett den for første gang selv, uten å ha vært med i den. Så jeg er faktisk litt misunnelig på publikum som får lov til å oppleve den slik for første gang, sier Mari og smiler.

Mari Eriksmoen som Pamina Foto Pascal Victor

Siste nyheter

Eivind dirigerer festival

Ellevill allsang til Beethoven

Billie Eilish vs. Beethoven? Sjekk allsangen når 20 000 unge musikkelskere tar helt av på rockefestival i Nederland, dirigert av operasjef Eivind Gullberg Jensen!

F 01132 farge

Skrek i skogen – ble stjernesopran

Ausrine Stundyte har hovedrollen i Bergen Nasjonale Operas mektige hovedproduksjon denne høsten, Katja Kabanova av Leoš Janáček. Hør henne fortelle historien bak suksessen!

Opera ved fjorden sommerakademi 2023

Kom med gladnyheten på sommerakademiet!

Gjennom tildeling på til sammen 2,1 millioner kroner i årene 2024-26 sikrer Sparebankstiftelsen DNB langt på vei at Bergen Nasjonale Opera kan videreføre sommerakademiet Opera ved fjorden de neste tre årene!

Annika Beinnes som Adele på sommerakademiet Opera ved fjorden 2023

En sensasjonell debut

Våren 2024 debuterer Annika Beinnes som profesjonell operasanger ved Bergen Nasjonale Opera.

OVF23 dag3 foto Monika Kolstad 4

Se bilder og video

Høydepunkt fra Flaggermusen og hele akt 4 av La bohème er noe av det akademistene på Opera ved fjorden sommerakademi øver på før konsertene 29. juni og 1. juli.