Hopp til innhold

Økt driftsstøtte fra Bergen kommune

1,8 millioner i driftsstøtte til Bergen Nasjonale Opera fra både Bergen kommune og Vestland fylkeskommune.

Operahøsten 2023 er sikret:

– En stor glede å se at kommunen følger etter fylket, og dermed signaliserer til staten at Bergen ønsker å satse på opera i årene som kommer. Vi trenger varige løft, men er nå såpass mye tryggere at vi har vedtatt å gi grønt lys til vår store høstproduksjon i 2023, sier Eivind Gullberg Jensen til Bergens Tidende.

Først var det Vestland fylkeskommune som innfridde Bergen Nasjonale Opera sin søknad for 2023 og løfter Bergen Nasjonale Opera med 1,8 MNOK til neste års budsjett. Og nå følger Bergen kommune opp.

Nå er det bare Staten som mangler i å innfri og sikre et godt operatilbud i Bergen til neste år og årene som kommer. Vi vet at vestlandspublikummet er klare for opera, gjennom at alle våre produksjoner hittil i år har blitt utsolgte.

Snart står Amahl og de tre vise menn for tur, der mesteparten av billettene allerede er solgt.

Les mer i Bergens Tidende (abo)

Siste nyheter

Vinn operakopp i nyhetsbrev

Vinn unike kopper i nyhetsbrevet

Vi starter opp igjen med konkurranse i nyhetsbrevet fra neste utgave, som kommer om to uker, der premien er helt unike operakopper.

OVF 2022 Rehearsals 19

Stipend for akademistar

For dei som får tilbod om plass på årets akademi vil det vere muleg å søkje om økonomisk støtte i form av eit behovsprøvd stipend.

Operapedagoger på skolebesøk

Eksklusivt møte med Rusalka for skuleelevar

Snart legg våre to operapedagogar Martina og Stian ut på turné til skular i Bergen for å guide elevane i opera generelt – og Rusalka spesielt! (Oppdatering: Kursa er no fullbooka)

Nyttårstalen fra kongen 2023

Rusalka i nyttårstalene

Den neste operaforestillingen handler om kjærlighet – men også om identitet og om fellesskap, noe som var tema både hos kong Harald og statsminister Jonas Gahr Støre i nyttårstalene.