Hopp til innhold

Økt driftsstøtte fra Bergen kommune

1,8 millioner i driftsstøtte til Bergen Nasjonale Opera fra både Bergen kommune og Vestland fylkeskommune.

Operahøsten 2023 er sikret:

– En stor glede å se at kommunen følger etter fylket, og dermed signaliserer til staten at Bergen ønsker å satse på opera i årene som kommer. Vi trenger varige løft, men er nå såpass mye tryggere at vi har vedtatt å gi grønt lys til vår store høstproduksjon i 2023, sier Eivind Gullberg Jensen til Bergens Tidende.

Først var det Vestland fylkeskommune som innfridde Bergen Nasjonale Opera sin søknad for 2023 og løfter Bergen Nasjonale Opera med 1,8 MNOK til neste års budsjett. Og nå følger Bergen kommune opp.

Nå er det bare Staten som mangler i å innfri og sikre et godt operatilbud i Bergen til neste år og årene som kommer. Vi vet at vestlandspublikummet er klare for opera, gjennom at alle våre produksjoner hittil i år har blitt utsolgte.

Snart står Amahl og de tre vise menn for tur, der mesteparten av billettene allerede er solgt.

Les mer i Bergens Tidende (abo)

Siste nyheter

Per Boye Hansen umelecky reditel Opery ND foto Hana Smejkalova

- Det 20. århundrets Mozart

- Katja Kabanova er som en vellykket Ibsen-oppsetning, forteller tidligere festspilldirektør og operasjef Per Boye Hansen. Samtidig hyller han komponisten som en av de største.

Stian Økland og Martina Starr-Lassen

Kjærlighetsdrama på ni minutter

Lukk øynene – og steng hverdagen ute en liten stund: Operapedagogene Martina og Stian gir deg historien om Katja Kabanova som podcast!

Leos Janacek

Korguten som vart operakomponist

Som 11-åring må Leoš forlate familien for å bli korgut. Og som godt moden mann møter han si mykje yngre «muse», som inspirerer han til å skrive Katja Kabanova.