Hopp til innhold

Økt driftsstøtte fra Bergen kommune

1,8 millioner i driftsstøtte til Bergen Nasjonale Opera fra både Bergen kommune og Vestland fylkeskommune.

Operahøsten 2023 er sikret:

– En stor glede å se at kommunen følger etter fylket, og dermed signaliserer til staten at Bergen ønsker å satse på opera i årene som kommer. Vi trenger varige løft, men er nå såpass mye tryggere at vi har vedtatt å gi grønt lys til vår store høstproduksjon i 2023, sier Eivind Gullberg Jensen til Bergens Tidende.

Først var det Vestland fylkeskommune som innfridde Bergen Nasjonale Opera sin søknad for 2023 og løfter Bergen Nasjonale Opera med 1,8 MNOK til neste års budsjett. Og nå følger Bergen kommune opp.

Nå er det bare Staten som mangler i å innfri og sikre et godt operatilbud i Bergen til neste år og årene som kommer. Vi vet at vestlandspublikummet er klare for opera, gjennom at alle våre produksjoner hittil i år har blitt utsolgte.

Snart står Amahl og de tre vise menn for tur, der mesteparten av billettene allerede er solgt.

Les mer i Bergens Tidende (abo)

Siste nyheter

Storm

En stormende tragedie

I Katja Kabanova rives vi med fra første stund. Tekst og musikk er pakket sammen som om det gjaldt livet - og det gjør det. Janáček viser oss opera på sitt beste når han bretter ut sin musikalske rikdom over et heftig drama om ung kjærlighet.

Katja Kabanova

Kva skjer i Katja Kabanova?

Katja drøymer om å vere fri som fuglen. Men ho er fanga i eit ulukkeleg ekteskap, og med ei brutal svigermor som kontrollerer både henne og ektemannen. Så kva gjer ho når den sjarmerande Boris dukkar opp? Her er handlinga i Janáčeks opera, som har premiere hausten 2023.

Stillbilde Leif Ove Andsnes og Eivind 10

Dilla på Dvořák

Har du eit favorittstykke av Dvořák? Eller kjenner du ingenting av han, meiner du? Bli med til Tsjekkia og USA – og på måneferd med Neil Armstrong – i dette utvalet med seks av hans klassiske hits utanom Rusalka.

Leif Ove Andsnes og Eivind Gullberg Jensen

- Melodiene er fantastiske

- Dvořák har det samme talentet som de store operakomponistene Mozart og Verdi, sier pianist Leif Ove Andsnes. Her hører du han spille utdrag fra Rusalka.

Leif Ove Andsnes og Eivind Gullberg Jensen

"Det er trylleri!" - Leif Ove Andsnes

Bli med hjem til Leif Ove Andsnes og et dypdykk i musikken til Rusalka, med musikalske smakebiter fra både operaen og andre kjente mesterverk underveis!