Hopp til innhold

Ny juletradisjon takket være givere

Takket være gavmilde givere kan mange bergenserne få en ny juletradisjon i år - familieoperaen Amahl og de tre vise menn.

Familieoperaen er bygget på historien om de tre hellige konger som søker Jesus-barnet, en forestilling som operasjef Eivind Gullberg Jensen ønsker å tilby musikkglade bergensere og vestlendinger før jul.

- Vi har vært avhengige av private sponsorer for å kunne realisere denne fine forestillingen som jeg håper og tror vil glede mange rett før jul, sier Eivind Gullberg Jensen.

Tidlig i prosessen fikk Bergen Nasjonale Opera et vesentlig tilskudd av Abraham Odfjells Stiftelse på hele 1,5 millioner kroner, som gjorde det mulig å igangsette dette prosjektet. I forrige uke fikk operaen nok et generøst tilskudd da SparebankenVest tildelte prosjektet ytterligere 150.000 kroner.

- Det er utrolig gledelig å ha private givere i ryggen på et slikt viktig prosjekt. Ikke bare vil det glede mange familier, det gir også det profesjonelle sangmiljøet i Bergen et løft, sier Gullberg Jensen.

Fortellingen om de tre vise menn som er på søken etter Jesus-barnet er laget i en litt utradisjonell vri gjennom at de møter den fattige gutten Amahl – som er hovedpersonen i denne nå både klassiske og tidløse fortellingen.

Premieren var på selveste julaften i 1951 - på TV. Siden har den blitt spilt på en rekke scener - særlig i USA men også særlig i europeiske land. Amahl og de tre vise menn har faktisk vært mange menneskers første møte med opera – spesielt i USA.

- Nå ønsker vi å gjøre denne fortellingen til en bergensk juletradisjon, forteller Eivind Gullberg Jensen.

Publisert høsten 2022

Les mer om SparebankenVest sin tildelingsfest

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!